24 Sata (Serbia)

Kopaonik pod snegom, zastoji na putu

-

PUT OD BRZEĆA KA KOPAONIKU je prohodan, ali kolona vozila je tokom nedelje bila kilometars­ka. Sneg je intenzivno padao, praćen jakim vetrom.

Udari olujnog vetra su na mahove premašival­i brzinu od 70 kilometara na sat, stvarali snežne nanose praveći probleme i putarima i vozačima kojih je zbog smene gostiju u ski-centru veliki broj.

Zastoja je bilo i zbog ljudskog faktora, najviše zbog nesavesnih vozača koji su put planine krenuli bez zimske opreme i lanaca!

Ekipe zimske službe “Kruševac puta” sve vreme su na terenu, rade na raščišćava­nju, kao i tri snegočista­ča koji pokrivaju prilaze Kopaoniku iz opštine Raška.

Najviše problema bilo je na putu Rudnica-Kopaonik, u vikend naselju, gde je uklanjanje snega izuzetno otežano zbog parkiranih auta.

Na Kopaoniku je u toku noći izneđu subote i nedelje pristiglo jače naoblačenj­e sa snegom, uz severozapa­dni vetar koji je brzo dobio na snazi.

Na Rudnu je bilo zavejano više od 200 ljudi od kojih je veliki broj gostiju koji su na odmoru. Nanosi snega dostizali su visinu od jednog metra. Bio je zavejan i put koji od Rudna vodi do Ibarske magistrale. llll

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia