24 Sata (Serbia)

Dačić: sprečiti delovanje agentura crne gore iz srbije

-

MINISTAR SPOLJNIH POSLOVA Srbije Ivica Dačić ocenio je kao moralnu obavezu svakog ko je poreklom iz Crne Gore da ne ćuti na “otimanje srpskih svetinja” i dodao da “Srbi i Crnorci jesu braća”, ali da “treba preispitat­i da li se braća tako ponašaju”.

Objašnjava­jući na koga je mislio kad je rekao da treba preispitat­i da li oni koji podržavaju vlast Mila Đukanovića zaslužuju državljans­tvo Srbije, Dačić je na Televiziji “Hepi” izjavio da “nije mislio na obične građane i one koji su generacija­ma u Srbiji”, već na one koji “imaju poslovne imperije, klanove i rade za crnogorske agenture”, i rekao da ponekad misli da su “Srbi u Srbiji ugrožena kategorija”.

“Ne mogu agenture da iz Srbije rade protiv Srbije! Ja ne pričam o običnim ljudima koji su ko zna kad došli, i tako misli većina građana” rekao je Dačić i naglasio da on ima “niz saradnika poreklom iz Crne Gore, ali su to ljudi koji imaju osećaj zajedništv­a”.

Dačić je one koji su ga kritikoval­i zbog izjave o Crnogorcim­a u Srbiji, pitao zašto nisu kritikoval­i Đukanovića koji je “ugrozio prava 30 odsto stanovnika” i dodao da “neke javne ličnosti potpisuju sve što je protiv Srbije”.

Ministar je rekao da su se “svi sami javili, od Čedomira Jovanovića i Nenada Čanka, preko Crnogorske partije, koja kaže da podržava svaku vlast u Crnoj Gori”. llll

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia