24 Sata (Serbia)

NOLE SE PRIČESTIO PA IZAŠAO NA TEREN

-

Đoković je bio na Božićnoj liturgiji u crkvi Svetog Nikole. Samo nekoliko sati kasnije, rano ujutru po lokalnom vremenu u Australiji, pobedio je Čileanca Garina sa :, : i odveo “orlove” među osam najboljih reprezenta­cija na ATP kupu.

SRBIJA, SRBIJA... orilo se u Brizbejnu gde je Novak Đoković još jednom fantastičn­om igrom upisao i treću pobedu u 2020. Prvo nam je Dušan Lajović trijumfom nad Nikolasom Jarijem (6:2, 7:6) doneo prednost protiv Čilea, da bi Đoković lako izašao na kraj sa 33. teniserom sveta Kristijano­m Garinom (6:3, 6:3), za prvo mesto u A grupi ATP kupa. Čileanci su pobedom u dublu samo ublažili poraz. Naš tim se sada seli u Sidnej gde će u petak igrati u četvrtfina­lu.

Novak je posle meča proveo još dosta na terenu kako bi se slikao sa srpskim navijačima koji su mu priredili atmosferu za pamćenje.

- Ovde sam nedelju dana i uživao sam u svakom trenutku. Činilo mi se kao da igram kod kuće. Hvala ovim divnim ljudima koji su nas podržavali. Volim vas puno, hvala vam - rekao je najbolji srpski teniser.

Veče pred duel sa Čileancima, Novak se sa kolegama iz tima pojavio u crkvi Svetog Nikole u Brizbejnu na Božićnoj liturgiji. Prisutni nisu mogli da poveruju da Đoković mirno stoji u redu i čeka da se pričesti,

Ovde sam nedelju dana i uživao sam u svakom trenutku. Činilo mi se kao da igram kod kuće. Hvala ovim divnim ljudima koji su nas podržavali. Volim vas puno, hvala vam!

iako je trebalo da je u krevetu i da se priprema za meč.

Novak je i pored kraćeg sna na terenu pokazao koliko je superioran u 2020. Bio je super raspoložen i videlo se da uživa u svakom poenu. Na meču sa Garinom desio se i jedan duhoviti momenat, jer je neko iz gledališta, prepunog Srba, doviknuo: “Ako udariš, as kupiću ti ćevape”, i to prilikom Noletovog servisa pri rezultatu 2:3 u drugoj deonici. Na odgovor se nije dugo čekalo:

- Zadrži ih ti, brate, ne jedem ih - poručio je Đoković u svom stilu.

Đoković je rekao da je zadovoljan svojim igrama i da nastavlja sa pripremama za Australija­n open, koji počinje za 11 dana.

- Dobro je. Ovo je tek početak sezone, ali mogu da budem prilično zadovoljan. Ima tu još dosta prostora za napredak, međutim, pobeđujem i to se računa. Nadam se da ćemo na kraju uspeti da trijumfuje­mo i da osvojimo trofej - dodao je Đoković.

Naš najbolji teniser je na ATP kupu do sada osvojio 145 bodova i za 20 je smanjio zaostatak u odnosu na Rafala Nadala koji je sada u višku za 910 bodova. Teniser na ATP kupu osvajaju bodove, ali u zavisnosti od pozicije na listi igrača kog ste pobedili. Na primer, Novaku je pobeda nad Gaelom Monfisom (9. na svetu) donela 75 bodova. Međutim, ako igrača plasiranog od prvog do desetog mesta dobije u četvrtfina­lu, tada neće da osvoji 75 nego 120 poena. U polufinalu taj trijumf vredi 180, a u finalu čak 250 bodova. llll

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia