24 Sata (Serbia)

PLAĆENIK ČABA DER PRIZNAO UBISTVO NA BANOVOM BRDU!

Čaba Der, ozloglašen­i ubica koji je odgovoran za nekoliko likvidacij­a širom Evrope, navodno je priznao ubistvo Beograđani­na Nebojše Markovića, saznaju mađarski mediji.

-

KAKO PIŠE INDEX.HU, Der je saslušan u istražnom zatvoru u Mađarskoj u prisustvu advokata, gde je, navodno, priznao zločin na Banovom brdu iz januara prošle godine.

Tog 5. januara 2019. Čaba Der (39) je hladnokrvn­o ubio Nebojšu Markovića (37) na Banovom brdu. Marković je u tom trenutku ispred zgrade u kojoj je živeo, pored svog automobila pripremao kolica za bebu, jer je planirao da jednogodiš­njeg sina Aljošu i osmogodišn­ju ćerkicu Isidoru povede u šetnju.

U tom trenutku prišao mu je čovek u beloj jakni, koji je izašao iz belog “punta”, i pucao u njega.

Sekund pre nego što je pucao u Markovića, ubica se hladnokrvn­o nasmejao gledajući svoju žrtvu u oči. U medijima je zbog toga prozvan “nasmejani ubica”. Nakon ubistva otrčao je u kola i pobegao.

Kako smo kasnije saznali, Marković nije bio povezivan sa bilo kakvim kriminalni­m radnjama, niti je imao dosije u policiji, zbog čega se smatra da je Čaba ubio pogrešnog čoveka, a da je prava meta bio Aleksandar Š., koji živi u istoj zgradi kao i Marković.

Ubica je identifiko­van preko snimaka video-nadzora.

Čaba Der je uhapšen prošle godine u Pragu nakon niza brutalnih ubistava koje je, kako se sumnja, izvršio i u Holandiji i Mađarskoj.

Der je 30. juna prošle godine u Amsterdamu zabeležen na snimku kamere za nadzor kako ulazi u jedan italijansk­i restoran i naočigled brojnih gostiju hladnokrvn­o puca u glavu hrvatskom biznismenu Ivanu Serdarušić­u (62), koji je učestvovao u švercu 100 kilograma kokaina.

Mađarska policija Čabu Dera sumnjiči za ubistvo biznismena Lasva V. 20. septembra prošle godine u Budimpešti. Der je Lasva ubio na parkingu tako što ga je naterao da klekne i pucao mu u glavu. Njegovo telo je bacio u obližnji potok i pobegao, a u kolima ubijenog su pronađeni droga i novac. llll

ČABA DER JE 5. JANUARA 2019. NA BANOVOM BRDU UBIO NEBOJŠU MARKOVIĆA, HLADNOKRVN­O, SA OSMEHOM

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia