24 Sata (Serbia)

NAJAVLJENA HITNA KONTROLA MINIBUS VOZILA

Žalbe putnika na stanje minibusa na gradskim ekspres linijama sve su češće. Iz Sekretarij­ata za javni prevoz poručeno da će urgentno obaviti kontrolu.

-

KOMBIJI SU PRLJAVI, sedišta razvaljena, klima ne radi ni leti ni zimi. Sedišta su mokra jer kombi prokišnjav­a!

Ovo su “kompliment­i” koji već

duže vreme stižu na adresu minibusa na liniji E6, koji vozi na relaciji Mirijevo - Blok 45.

Putnici se žale i na nepoštovan­je reda vožnje pa se opravdano pitaju zašto daju 150 dinara kada iste uslove imaju i kada se voze običnim autobusima za “busplus” kartu od 89 dinara.

Budući da su se žalbe na minibus liniju E6 umnožile, u Sekretarij­atu za javni prevoz “Novostima” je rečeno da će njihovi zaposleni urgentno obaviti kontrolu i preduzeti mere u skladu sa Ugovorom o prevozu.

Naravno, ostaje pitanje kako su ovakva vozila prošlog proleća prošla kontrolu ovog istog Sekretarij­ata za javni prevoz, koji je tada minibus ekspres linije dao na koncesiju konzorciju­mu privatnih prevoznika “Banbus” d.o.o. i “Ariva litas” d.o.o. do 2029.godine.

Prema odredbama koncesije, ugovorom je bilo predviđeno da maksimalna starost vozila ne sme da pređe 10 godina u bilo kom momentu trajanja ugovora. Da je prevoznik u obavezi da, osim novih 67 minibusa, obezbedi i servisna vozila, kao i vozače.

A upravo kada je reč o kašnjenjim­a minibusa, na pitanje nas putnika “zašto kasne, zašto se ne poštuje red vožnje”, vozači uvek odgovaraju “nema ko da vozi!”

Inače, Interval nailaska vozila, prema redu vožnje je 11 minuta, a vikendom 18. Neretko se minibus E6 čeka i po pola sata.

Kada je reč o ostalim linijama, bilo je mnogo manje žalbi.

Kinkretno, na liniju E2 (Petlovo brdo - Dunav stanica) uopšte i nema pritužbi, a dobro je znati da se putnici na ovoj liniji od novembra voze novim vozilima.

Na linijama E1, E2, E6, E9 i A1 voze prevoznici “Banbus” i “Transprodu­kt - bus prevoz”. Do 2029. godine, na linijama E4, E5 i E8 saobraćaju vozila “Ariva litasa”. llll

Interval nailaska vozila prema redu vožnje je  minuta, a vikendom . Neretko se minibus E čeka i po pola sata

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? PUTNICI NA LINIJI E2 OD NOVEMBRA VOZE NOVIM VOZILIMA
PUTNICI NA LINIJI E2 OD NOVEMBRA VOZE NOVIM VOZILIMA

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia