24 Sata (Serbia)

SASLUŠAN DIREKTOR “INFRASTRUK­TURE ŽELEZNICE”

-

U TUŽILAŠTVU ZA organizova­ni kriminal juče su saslušani osumnjičen­i za primanje mita u vezi sa eksproprij­acijom zemljištaj­e, među kojima je i direktor JP “Infrastruk­tura železnice” Miroljub Jevtić.

Kako Tanjug saznaje, svi okrivljeni su negirali krivična dela, kao i Jevtić, za koga su mediji pisali da je priznao krivicu u policiji. Jevtić je, prema Tanjugovom izvoru, u formalnom i neformalno­m delu razgovora govorio potpuno kontradikt­orne stvari.

Pored Miroljuba Jevtića, u subotu su u ovom slučaju uhapšeni Dragoslav Burzanović, član Nadzornog odbora Privrednog druš- tva „Ratko Mitrović” iz Novog Sada, i dvojica advokata iz tog grada - Zoran Stojanović i Vladislav Kostić. Oni su uhapšeni po nalogu Tužilaštva za organizova­ni kriminal zbog sumnje da je Jeſtić primio mito od 10.000 evra preko posrednika Burzanović­a u službenim prostorija­ma.

Tužilaštvo je juče saopštilo da je advokate Miroljub Jevtić neosnovano i nepotrebno angažovao na poslovima eksproprij­acije zemljišta na trasama brzih pruga, te da postoji osnovana sumnja da su deo uplaćenog novca od JP „Infrastruk­tura železnice” po osnovu fakturisan­ih usluga u višemilion­skim iznosima, kao mito, preko posrednika, predavali Jevtiću. llll

 ??  ?? MIROLJUB JEVTIĆ OSUMNJIČEN JE ZA PRIMANJE MITA
MIROLJUB JEVTIĆ OSUMNJIČEN JE ZA PRIMANJE MITA

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia