24 Sata (Serbia)

NOLE POČISTIO RAFU, U SIDNEJU SE ORILO “JA TE VOLIM, SRBIJO!”

-

Ovog ću se sećati celog života. Ovo je jedan od najlepših trenutaka u karijeri. Ništa ne može da se meri s tim kada igrate za svoju državu, za svoju Srbiju, sa pravim prijatelji­ma...

Đoković je prvo pobedio Nadala sa :, : (:), da bi zatim zajedno da Viktorom Troickim slavio i u dublu protiv Lopeza i Buste za trijumf naših tenisera u finalu ATP kupa. Navijači su napravili atmosferu kao da se meč igrao u Beogradu.

JA TE VOLIM, ja te volim, ja te volim, Srbijo!, orilo se u prepunoj “Ken Rozvel areni” u kojoj je planeta na početku 2020. godine dobila odgovor na pitanje gde se igra najbolji tenis! Novak Đoković i Viktor Troicki su doneli odlučujući poen Srbiji za pobedu nad Španijom (2:1), ali je finale ATP kupa u Sidneju rešio dvoboj dvojice vrhunskih igrača.

Obojici je toliko bilo stalo da pobede da se na trenutak učinilo kao da gledamo borbu za trofej na Australija­n openu. Svaki poen je bio lepši i uzbudljivi­ji od prethodnog, a Novak je slavio sa 6:2, 7:6 (7:4) nošen podrškom više stotina naših navijača na tribinama u Sidneju.

Atmosfera je bila toliko naelektris­ana da je glavni sudija morao da progovori na srpskom, što se nije svidelo Nadalu, koji je podigao palac u pravcu naših navijača. Ali to je sve što je i mogao da uradi pre nego što je doživeo 29. poraz u 55 mečeva sa Novakom.

Rafi je neuspeh užasno teško pao i odlučio je da okrene leđa svojoj reprezenta­ciji i odustane od dubla.

- Ponekad ljudi iz pojedinih država... Oni verovatno ne razumeju tenis. Oni misle da je to fudbal! - opleo je Rafa po srpskim navijačima i dodao: - Atmosfera na tenisu je, znate, drugačija. Što se dubla tiče, ne osećam da mi je energija na visokom nivou i prepuštam svoje mesto Lopezu rekao je vidno uznemireni Nadal.

Nažalost, morao je da sedi u prvom redu i gleda kako Đoković i Troicki gaze Karenja Bustu u Lopeza sa 6:3, 6:4.

- Hvala, bre, Srbijo, hvala, bre... Idemo - vikao je Troicki pre nego što je reč uzeo Đoković: - Ovog ću se sećati celog života. Ovo je jedan od najlepših trenutaka u mojoj karijeri. Imao sam sreću da imam divnu karijeru, ali ništa ne može da se meri s tim kada igrate za svoju državu, za svoju Srbiju, sa prijatelji­ma... Ovo je neverovatn­o. Hvala vam, ljudi, hvala vam svima - poručio je Novak.

Kao što je poznato, Novak je odustao od takmičenja na turniru serije 250 koji se od juče igra u Adelaidu, kako bi se odmorio posle napora na ATP kupu i osam mečeva (šest u singlu i dva u dublu) za nepunih deset dana. Pored titule, Novak je na ATP kupu osvojio 675 bodova i tako smanjio prednost Nadala.

Španac je pre početka ATP kupa imao 930 bodova prednosti, a sada ima samo 520. Ako se pozabavimo računicom, Đoković će ponovo biti prvi teniser na svetu ako odbrani titulu na Australija­n openu, a Rafa ne stigne do polufinala. llll

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia