24 Sata (Serbia)

Njujork otvara najveću prodavnicu „Hari Poter“

-

Prodavnica na . kvadratnih metara biće otvorena tokom leta, nalaziće se na Menhetnu

KOMPANIJA „VORNER BROS“otvoriće u Njujorku najveću prodavnicu na svetu posvećenu serijalu o Hariju Poteru.

Prodavnica će biti otvorena tokom leta, nalaziće se na Menhetnu i prostiraće se na tri sprata na 1.900 kvadratnih metara, objavljeno je na zvaničnom Tviter profilu buduće radnje.

U prodavnici će obožavaoci dečaka-čarobnjaka i drugih likova moći da pronađu sve od čarobnih štapića, ogrtača do žele bombona.

Sara Ruts iz kompanije rekla je da će to biti najveća prodavnica na

svetu posvećena Hariju Poteru, da će biti jedna od destinacij­a koju će obožavaoci morati da posete i gde će imati prilike da naprave brojne zanimljive

fotografij­e.

Tridesetog juna 1997. godine u knjižarama Velike Britanije našao se prvi deo sada već čuvenog serijala romana o dečaku čarobnjaku - “Hari Poter i kamen mudrosti”. Godinu dana kasnije roman je stigao u Ameriku.

Sledeća tri nastavka autorka romana Džoan Kej Rouling objavila je u naredne četiri godine, dok su ostali delovi izlazili svake druge godine. Sedmi deo knjige objavljen je 21. jula 2007. i u prva 24 sata prodao se u 15 miliona primeraka!

Vrtoglavi uspeh čarobnih romana morao je da osvoji i Holivud, pa je prvi film snimljen već 2001, a glavne uloge dobili su Danijel Redklif (kao Hari), Ema Votson (Hermiona) i Rupert Grint (Ron Vizli), koji su glumili i u ostalih sedam nastavka i, naravno, postali planetarne filmske zvezde.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia