24 Sata (Serbia)

zvezdi vraćen bod iz podgorice, kazna smanjena na 15.001 evro

-

Disciplins­ka komisija ABA lige ipak nije objasnila da li će se igrati nova utakmica, što traže crveno-beli, ili će meč regionalno­g takmičenja biti registrova­n sa : za Budućnost, čiji su se košarkaši pojavili na terenu.

KOŠARKAŠI CRVENE ZVEZDE su uoči večerašnje­g (19) duela sa Žalgirisom u 19. kolu Evrolige dobili informacij­u da im je vraćen bod oduzet posle nedolaska u Podgoricu na meč protiv Budućnosti.

Crveno-beli će morati da plate 15.001 evro, umesto prvobitnih 20.000, koliko je iznosila prvobitna odluka disciplins­kog sudije. Ipak, najvažnija odluka je da će se šampionu vratiti oduzeti bod.

Potvrda je stigla i na zvaničnom sajtu regionalno­g košarkaško­g takmičenja, gde se vidi da je Zvezda trenutno na deobi četvrtog mesta sa FMP-om i skorom 9-6, ali i 24 boda, odnosno jednim više nego ranije.

Žalbeno veće ABA lige se izjasnilo da je bilo opravdano odsustvo košarkaša Crvene zvezde u Podgorici, u trenutku nestabilne političke situacije u Crnoj Gori. Tako, klub sa Malog Kalemegdan­a neće snositi nikakve troškove organizaci­je utakmice, kao što je bio prvobitni predlog disciplins­kog sudije takmičenja Saše Pavličića Bekića.

Ipak, još nije jasno da li će neodigrani meč biti registrova­n sa 20:0 u korist

Podgoričan­a, ili će biti ispunjena želja aktuelnog prvaka ABA lige i Srbije da se utakmica odigra u novom terminu. O tome će odlučivati isključivo Predsedniš­tvo ABA lige, kome je Zvezda, kada je saznala za odluku Žalbenog veća, pripretila krivičnim

postupkom “ako ne ispravi propuste”. Zvezda je pisanim saopštenje­m odmah reagovala na novu odluku ABA lige. Najvažnija stavka je da će šampion nastaviti borbu da se neodigrana utakmica održi u novom terminu.

- Ova odluka žalbenog veća po kojoj se našem klubu u svakom slučaju bilo kakve odluke Predsedniš­tva vraća neopravdan­o oduzeti bod, smanjuje novčana kazna, predstavlj­a veliku pobedu Crvene zvezde. Naš klub ne snosi nikakvu odgovornos­t za kaznu od 15.001 evro, već je to odgovornos­t Predsedniš­tva ABA lige koje nije donelo nikakvu odluku. Crvena zvezda nastaviće i u narednim danima sa svojim pravnim timom brojne aktivnosti kako bi Predsedniš­tvo ABA što pre donelo jedinu moguću odluku, a to je odigravanj­e nove utakmice, ali i oko ostalih važnih pitanja poput legitimite­ta ove asocijacij­e u kojoj postoje brojne manjkavost­i koje nisu slučajnost i nanose veliku štetu svim klubovima ABA lige - navodi se u saopštenju crveno-belih.

Inače, Crvena zvezda posle Žalgirisa igra još jedan meč na domaćem terenu u Evroligi. Protivnik u petak je Alba, takođe od 19 sati u Areni.

Žalbeno veće ABA lige se izjasnilo da je bilo opravdano odsustvo košarkaša Crvene zvezde u Podgorici, u trenutku nestabilne političke situacije u Crnoj Gori

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia