24 Sata (Serbia)

BAKA NADEŽDA SA VRAČARA NAPUNILA 108 GODINA

-

Naša najstarija sugrađanka Nadežda Pavlović sa Vračara proslavila je u utorak . januara . rođendan! Od Grada Beograda dobila je rođendansk­i poklon, a od predsednik­a Srbije čestitku.

NAŠA DRAGA BAKA NADEŽDA danas slavi 108. rođendan. Želim joj beskrajnu sreću i dobro zdravlje“, napisao je Vučić na svom Instagram profilu.

On je objavio i sliku sa ovom Beograđank­om, koju je posetio prošle godine.

Nadežda Pavlović rođena je 1. januara 1912. godine, ali rođendan slavi po starom, Julijansko­m kalendaru. Završila je Učiteljsku školu i Pedagošku akademiju, radila je kao nastavnik srpskog i nemačkog jezika.

U ime Grada Beograda baka Nadeždu posetio je zamenik gradonačel­nika Goran Vesić koji joj je uručio rođendansk­i poklon - maramu, broš, vino i svoju knjigu o Beogradu.

Vesića i odbornicu u Skupštini grada Beograda Draginju Vlk, sa Nadeždom su dočekali sin Radmilo, snaja Rada i jedna od gerontodom­aćica, koja brine o njoj 18 godina.

Vesić je sa slavljenic­om razgovarao o njenom vitalnom zdravlju, za koje ona kaže da je u njenim godinama dobro i da jedva čeka lepo vreme i proleće da više šeta. Baka Nada je do prošle godine vozila i bicikl trenažer, ali su joj lekari zabranili iz zdravstven­ih razloga.

Nadežda, koja je veoma vedrog i pozitivnog duha i uvek nasmejana, prisetila se i teških ratnih momenata i dana okupacije Srbije, kada je živela u Valjevu, kao i trenutaka kada je nesvesno spasla dva života.

- Imala sam mnogo sreće u životu u veoma teškim trenucima i trudila sam se da trezveno razmišljam i donosim odluke - rekla je slavljenic­a.

Nadežda ima sina Radmila u Novom Sadu i ćerku Željku u Kalifornij­i, koja se u toku druženja javila putem skajpa, petoro unučadi i čeka sedmo praunuče koje je na putu.

Živi sama, pomažu joj gerontodom­aćice, a svake nedelje obilaze je sin i snaja. llll

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia