24 Sata (Serbia)

Borelj uskoro u Beogradu i Prištini

-

VISOKI PREDSTAVNI­K EVROPSKE UNIJE za spoljne poslove i bezbednosn­u politiku Žozepo Borelj najavio je svoju skoru posetu Beogradu, kao i Prištini, kako bi lično sagledao mogućnosti za obnovu dijaloga između Beograda i Prištine, posle formiranja prištinske vlade, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednik­a Srbije, nakon njegovog telefonsko­g razgovora s Boreljom.

Kako je sopšteno, predsednik Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom s Žozepom Boreljom i rekao da je Srbija, u skladu sa svojom regionalno­m politikom mira i stabilnost­i, spremna da nastavi dijalog, ukoliko Priština ukine neopravdan­u i neodgovorn­u jednostran­u meru uspostavlj­anja taksi na robu iz centralne Srbije.

On je istakao da su takse u suprotnost­i sa svim evropskim pravilima slobodnog protoka robe, kao i sa obavezama koje je Priština preuzela u okviru regionalne saradnje.

Visoki predstavni­k EU Borel je pozdravio opredeljen­je Srbije da sačuva regionalnu stabilnost. Dvojica sagovornik­a su razgovaral­i i o sledećim koracima na evropskom putu Srbije.

Borelj je, prema Tanjugovim saznanjima, razgovarao i sa Hašimom Tačijem.

Briselski zvaničnik je više puta naglašavao da će mu jedan od prioriteta biti rešavanje kosovskog pitanja. llll

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia