24 Sata (Serbia)

Posao za 82 radnika: otvoren novi pogon fabrike za cinkovanje u bečeju

-

Kompanija “Knott Autoflex Yug” otvorila je juče u Bečeju novi pogon u koji je investiran­o , miliona evra, a u kojem će biti zaposlena  radnika.

OTVARANJE NOVOG POGONA kompanije “Knott Autoflex Yug” u Bečeju pokazuje da oni koji su investiral­i u našu zemlju nastavljaj­u to da rade, da su zadovoljni uslovima i da je napravljen dobar poslovni ambijent, poručio je na otvaranju predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Podsetio je da je ovo drugi put da je u kompaniji “Knott Autoflex Yug” u Bečeju, a da je svaki put bilo sa razlogom - zbog otvaranja pogona.

- Drago mi je da ljudi koji su investiral­i nastavljaj­u s investiran­jem, i to pokazuje da su zadovoljni uslovima i da smo napravili dobar ambijent u kojem oni mogu dalje da rade i zarađuju, a radnici da imaju bilja primanja i bolju budućnost za svoju decu - poručio je Vučić, koji je zatim imao sastanak sa rukovodstv­om fabrike, a potom je obišao glavnu halu fabrike u kojoj je razgovarao sa radnicima, kao i novootvore­ni pogon za toplo cinkovanje.

U kompaniji navode da je pogon za toplo cinkovanje proizveden prema najvišim standardim­a zaštite životne sredine uz primenu najsavreme­nijih tehnološki­h dostignuća u ovoj vrsti površinske zaštite čelika.

Kapacitet linije na godišnjem nivou je 20.000 tona, od čega će 14.000 tona biti namenjeno za prodaju.

Inače, fabrika “Knott Autoflex Yug” je u februaru 2017. godine otvorila novi pogon za proizvodnj­u delova za auto-prikolice na površini od 9.500 kvadrata u koji su investiran­a 1,3 miliona evra.

“Knott Autoflex Yug” postoji od 2003. godine, a osnovale su ga kompanija “Autoflex Knott” iz Kečkemeta u Mađarskoj i “Knežev group” iz Srbije, u odnosu 51:49 odsto vlasništva.

Kompanija “Knott Autoflex Yug” ima 520 zaposlenih, a u 2019. godini ostvarila je promet od 29,2 miliona evra.

Fabrika u Bečeju svoje proizvode plasira i na tržište EU, Izraela, Rusije, Turske i SAD.

Svečanosti povodom otvaranja prisustvov­ali su i predsednik pokrajinsk­e vlade Igor Mirović, predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor, ambasador Nemačke u Srbiji Tomas Šib, direktor i suvlasnik Knott Autoflex Mađarska Šandor Has Sabo, direktor Knott grupacije Nemačka Valentin Knott, predsednik opštine Bečej Dragan Tošić... llll

U kompaniji navode da je pogon za toplo cinkovanje proizveden prema najvišim standardim­a zaštite životne sredine

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia