24 Sata (Serbia)

Kina i svet u strahu: Novih 17 slučajeva oboljenja od koronaviru­sa

-

KINA JE JUČE OBJAVILA 17 novih slučajeva oboljenja od koronaviru­sa, novootkriv­enog virusa koji se pojavio u centralnom gradu Vuhanu i pripada istoj grupi kao sars, a tri pacijenta su u teškom stanju. Oboleli su stari između 30 i 79 godina.

Gradske vlasti su saopštile da su od tog virusa zasad zaražene 62 osobe u Vuhanu, od kojih je osam i dalje u teškom stanju, a 19 lečenih je napustilo bolnicu.

Dvoje ljudi je umrlo posle oboljenja od tog virusa, od kojih je jedan 69-godišnji muškarac umro u sredu. On se razboleo 31. decembra i zdravstven­o stanje mu se pogoršalo posle pet dana.

Zasad nije potvrđeno da se virus prenosi između ljudi, ali odeljenje zdravstva u Vuhanu ocenjuje da taj rizik ne može da se isključi. Kako se navodi, svi koji su zaraženi ovim virusom posetili su lokalnu riblju pijacu, a njihovi početni simptomi su bili groznica i kašalj.

Azijske zemlje, kao i tri američka aerodroma, uveli su poseban pregled putnika koji su stigli avio-kompanijam­a iz centralne Kine zbog bojazni od mogućeg širenja virusa. llll

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia