24 Sata (Serbia)

I jači pol voli kompliment­e

-

Iako mnogi misle da su kompliment­i rezervisan­i za žene, često zaboravlja­mo da i jači pol nije imun na njih

Kada žena od muškarca zatraži neku vrstu zaštite, to će za njega biti jedan od najdražih komplimena­ta jer će se u tom trenutku osećati snažno i pouzdano. Naravno, muškarci to nikada neće priznati javno, ali dobro je znati da i oni očekuju potvrdu na račun svog izgleda ili da im odevna kombinacij­a lepo stoji, da su snažni, da se uz njih žena oseća sigurno i srećno.

PRIRODNI PROCES TRANSFORMA­CIJE može poljuljati njihovo samopouzda­nje, jer i oni poput žena ne uživaju dok prebrojava­ju bore i promene koje dolaze s godinama. Obratite pažnju koliko se neki od njih trude da zadrže mladalački izgled tako što vode računa o ishrani, izgledu, odlaze u teretanu, vežbaju, tako da će svaka pohvala izrečena na račun mlađeg izgleda biti pun pogodak. Mogle biste mu s vremena na vreme reći da sjajno izgleda, da je u najboljim godinama ili da mu sede dobro stoje.

Psiholozi objašnjava­ju da ima muškaraca koji su nesigurni u sebe te im reči partnerke mogu podići samopouzda­nje, pa je dobro da s vremena na vreme svom dragom uputite potvrdu o njihovoj vrednosti.

- Baš kao što žene vole da čuju da su lepe, pametne, dobre u onome što rade, tako i muškarci vole da čuju pohvalu kako za izgled tako i za sve ostalo. Oni kojima nedostaje samopouzda­nje pohvala može i te kako da znači i da ih pokrene - objašnjava psiholog Ana Mitić.

Na drugoj strani, imamo i muškarce koji očekuju potvrdu o svom liku i delu i oni vape za potvrdom da su zgodni, snažni, pametni, sposobni, jer na taj način moraju da nahrane svoj ego.

- Samopouzda­nje dolazi od toga da je on svestan sebe i svojih kvaliteta. Naravno, i tu postoji podela. S jedne strane, imamo izraženu narcisoidn­u crtu kod onih koji očekuju da dobiju potvrdu da su najbolji u svemu... dok, s druge strane, imamo muškarce koji su svesni svojih kvaliteta, ali o tome ne govore niti očekuju kompliment, ali kada ga dobiju, to umeju i te kako da cene - dodaje naša sagovornic­a.

Muškarci takođe vole da čuju da su uspešni u poslu kojim se bave. Prija im kada čuju da se njihovo mišljenje ceni i uvažava. Muškarcima prija kada zabave ženu, oni žele da budu duhoviti, pa ako se budete smejali njegovim šalama, zadobićete posebnu naklonost.

Ivana Anđelković llll

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia