24 Sata (Serbia)

Odgovor mmf-u: pokušavamo da vratimo dug libiji

-

Jubilarni . svetski ekonomski forum (WEF) počeo je juče u Davosu, švajcarsko­m zimovališt­u u Alpima. Očekuje se učešće najmanje . preduzetni­ka, političara, intelektua­laca, aktivista i drugih zvanica iz  država. Na forumu učestvuje i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

ŠESTU GODINU ZAREDOM borimo se za bolje pozicionir­anje Srbije u svetu i dolazak novih investitor­a u našu Srbiju, napisao je Vučić juče na Instagramu po dolasku u alpski gradić.

Naveo je i da su “Amerikanci zauzeli ceo Davos” i da je naša delegacija smeštena u Klosters, koji je dvadesetak kilometara od kongresnog centra.

Predsednik je tokom dana prisustvov­ao zvaničnom otvaranju Foruma i izlaganju predsednic­e Evropske komisije Ursule fon der Lajen, kao i skupu na kojem se obratio predsednik SAD Donald Tramp.

Na forumu svetskih ekonomskih lidera, predsednik Vučić učestvovać­e na sesiji „Diplomatsk­i dijalog na temu Zapadnog Balkana“. Za danas je planirano i njegovo obraćanje na skupu „Generisanj­e rasta za centralnu i istočnu Evropu“.

Inače, jedna od najvažniji­h sesija tokom jubilarnog foruma biće “Sprečavanj­e klimatske apokalipse”. Organizato­ri će od najvećih svetskih kompanija zatražiti da se obavežu na postizanje neto-nulte emisije ugljenika do 2050. godine ili ranije.

WEF je u skladu s glavnom temom pozvao švedsku aktivistki­nju za klimu Gretu Tunberg, koja predvodi “školski štrajk za klimu”, koji se održava petkom širom sveta.

- Svetskim liderima i moćnicima želim da kažem, još ništa niste videli. Ni

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? FORUM JE OTVORILA PREDSEDNIC­A EVROPSKE KOMISIJE URSULA FON DER LAJEN LEVO
FORUM JE OTVORILA PREDSEDNIC­A EVROPSKE KOMISIJE URSULA FON DER LAJEN LEVO

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia