24 Sata (Serbia)

Jedan broj za sve: od juna jedinstven­i kol-centar za komunalce

-

INFORMACIJ­E O VODI, kvalitetu grejanja, čistoći, zelenilu od juna će se dobijati na jednom broju.

Kako je za “Novosti” rekao Darko Glavaš, sekretar za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikaci­je i koordinaci­je odnosa sa građanima, uveliko se radi na integrisan­ju brojeva svih gradskih preduzeća u jedan. Osim što će sugrađanim­a biti neophodno da znaju samo jedan broj, tvrdi da će na ovaj način nadležni imati u vidu da li je prijava obrađena, a građani mogu da očekuju da im se uvek odgovori o ishodu.

U “Beokomovom” servisu trenutno po smeni radi 11 operatera, dok će optimalan broj biti između 20 i 28, kako bi se pokrile potrebe građana. Ideja je da se iz svakog gradskog preduzeća preseli po dvoje operatera. U soſtver se unose podaci, svaki poziv, i zavode se pod brojem, kao u pisarnici, a odatle prenose do nadležnih službi za rešavanje problema. Ovaj sistem će povezivati sve jedinice gradskih preduzeća i gradske opštine, a, kako navodi Glavaš, u tom lancu od prijave problema do otklanjanj­a kvara moći će da se vidi ko je krivac što posao nije završen na vreme.

U proteklom periodu najviše pritužbi bilo je na račun kol-centra “Beoelektra­na” kada su na početku grejne sezone građani slušali nasnimljen­e poruke, umesto da im se javi operater. llll

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia