24 Sata (Serbia)

POKRENUT POSTUPAK: ŽANDARM TUKAO MEDICINARE U HITNOJ

-

NEZAPAMĆEN­I INCIDENT DOGODIO SE u noći između utorka i srede, pola sata posle ponoći, u Službi hitne pomoći Doma zdravlja u Kraljevu kada je 37-godišnji pripadnik kraljevačk­og odreda Žandarmeri­je, u civilu i van dužnosti, brutalno napao dvojicu dežurnih medicinski­h tehničara.

Po rečima dr Dušana Micića, načelnika Službe hitne medicinske pomoći, žandarm je sa grupom prijatelja u ovu ustanovu doveo jednu ženu u alkoholisa­nom stanju kao pratilac. Posle agresivnog verbalnog, usledio je i fizički napad na dvojicu medicinski­h tehničara koji su, srećom, zadobili lakše povrede.

O ovom događaju obavešteno je Osnovno javno tužilaštvo u Kraljevu, koje se, međutim, izjasnilo da nema elemenata krivičnog dela, a policija je pripadniku Žandarmeri­je odredila zadržavanj­e do 24 sata zbog učinjenog vređanja, vršenja nasilja ili pretnje na osnovu Zakona o prekršajim­a.

U odredu Žandarmeri­je u Kraljevu, s druge strane, u toku je pokretanje disciplins­kog postupka protiv ovog njihovog pripadnika i on će, kako se zvanično saznaje, do okončanja postupka biti udaljen iz službe. llll

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia