24 Sata (Serbia)

VUČIĆ: JASNO JE DA BEZ SRPSKE LISTE NEMA VLADE NA KOSOVU

-

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je važno što se Srpska lista drži jedinstven­o i snažno i da je jasno da nema vlade na Kosovu bez njih.

PODSEĆA da je ključni zahtev Srpske liste, pored bezbednost­i Srba, ukidanje taksa.

- To bi značilo normalizac­iju života i nesumnjivo bolje ekonomske rezultate. Mi da nismo imali takse, bili bismo zemlja broj dva ili tri po stopi rasta, ovako smo u prvih šest. To dovoljno govori koliki je značaj za nas rekao je Vučić i istakao da se nada da će ta vlada biti formirana..

- To ne znači da će naš posao biti lak, naprotiv - istakao je.

Govoreći o kritikama zbog otvaranja avio-linije Beograd-Priština, rekao je da se videlo ogromno neznanje u srpskoj javnosti i da zbog slobodnog kretanja robe, ljudi, kapitala ne razume takve kritike u 21. veku.

- Videli ste ogromno neznanje, pa su neki pitali zašto ne leti “Er Srbija”. Ne leti jer nije zgodno, jer smo se borili da ne leti i to tražili jer bi u ovom trenutku morala i sa njihovim vlastima i direkcijom da potpisuje sporazum, bilo je mnogo lakše preko “Lufthanze” i Kfora kao posrednika - objasnio je Vučić.

Govoreći o utiscima iz Davosa, Vučić je rekao da je srpska delegacija imala važne kontakte u Davosu gde je bilo razgovora i o odnosima Beograda i Prištine i o drugim regionalni­m odnosima.

Kako je naveo, delegacija Srbije je imala važne kontakte sa predsednic­om Evropske komisije Ursulom fon der Lajen, ljudima iz najbližeg okruženja predsednik­a SAD Donalda Trampa, premijerim­a, ministrima i velikom biznis zajednicom.

Ocenio je i da savetnik za nacionalnu bezbednost predsednik­a SAD Robert O’Brajen, sa kojim je razgovarao u Davosu, ume da sasluša one koji su mali i da razume poziciju Srbije.

- Odnos SAD je suprotan našem kad je reč o kosovskom pitanju, ali su spremni da čuju naše probleme i šta Srbija misli - izjavio je Vučić. llll

Jedan od zahteva Srpske liste je ukidanje taksa. Mi da nismo imali takse, bili bismo zemlja broj dva ili tri po stopi rasta, ovako smo u prvih šest. To dovoljno govori koliki je značaj za nas, naglasio je predsednik Srbije

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia