24 Sata (Serbia)

GRDŽALJIJU: LETOVI BG-PR ZA NORMALIZAC­IJU

-

STRUČNJAK ZA PITANJA iz oblasti ekonomije i bivši predsednik Privredne komore Kosova Safet Grdžaljiju ocenio je da će uvođenje avionske linije na relaciji Beograd - Priština doprineti normalizac­iji odnosa između Prištine i Beograda, vratiti poverenje među zemljama regiona i povećati perspektiv­u za bolju budućnost.

On smatra da svaki dogovor između Kosova i Srbije treba pozdraviti i da će dogovor o avio-prevozu na relaciju Beograd - Priština biti novi početak konkretnog dijaloga, sa akcentom na ekonomsku saradnju.

- Ono što je bitno za institucij­e je da eliminišu sve barijere i da prvi avioni što pre polete. Dosta se izgubilo vremena i energije u pokušaju ulepšavanj­a prošlosti, sada je krajnje vreme da se okrenemo prema budućnosti. Neka ovo bude konkretan dogovor koji neće biti samo slovo na papiru, nego da se počne sa implementa­cijom u korist budućnosti i svih građana - poručio je Grdžaljiju.

On je podsetio da je, dok je bio predsednik Privredne komore Kosova, zajedno sa predsednik­om Privredne komore Srbije Markom Čadežom identifiko­vao prioritete za saradnju u budućnosti. Tu spada i saradnja u oblasti avio-prevoza, železnice, veterine, pošta i carina. llll

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia