24 Sata (Serbia)

GRADO NAČELNIK OBEĆAVA: RADOVI U CENTRUGOTO­VI DO POČETKA FEBRUARA

-

Gradonačel­nik Beograda Zoran Radojičić najavio je da će radovi na rekonstruk­ciji centralnih gradskih saobraćajn­ica biti završeni do kraja januara ili početkom februara i dodao da se pokazalo da je kontrola korisna.

RADOJIČIĆ JE JUČE OBIŠAO RADOVE na rekonstruk­ciji centralnih gradskih saobraćajn­ica i najavio skorašnji završetak ovog obimnog posla. On je naveo da se pokazalo da je kontrola korisna zbog čega je zajedno sa nadležnima često na terenu.

- Nemačka poslovica kaže da kontrola mora da bude iznad poverenja, tako da je i u slučaju ovako velikih projekata korisna. U odnosu na prethodni period, brže se radi. Preostalo je oko 2.500 kvadratnih metara da se završi, a isto toliko je završeno u odnosu na prethodni moj obilazak. Pokušavam da izvršim dodatni pritisak da ovaj deo grada profunkcio­niše - istakao je Radojičić za TV Pink.

Gradonačel­nik je precizirao da bi, prema novom obećanju, kompletni radovi trebalo da budu završeni do kraja ovog ili početka sledećeg meseca.

- Izveštaj dobijam na dnevnoj bazi, od toga koliko je radnika na terenu do toga šta je urađeno. Oko tri stotine kvadrata poploča se dnevno, uz ostale radove koji prate popločavan­je - rekao je Radojičić.

On je istakao da se u Beogradu mno

go radi na zadovoljst­vo svih nas, dodajući da će i nadalje insistirat­i na tome da se rokovi poštuju.

Samo na taj način moći ćemo da nastavimo ovakvu dinamiku razvoja glavnog grada, poručio je gradonačel­nik, najavljuju­ći da će i dalje kontrolisa­ti radove na terenu.

Inače, radovi na rekonstruk­ciji “četiri bulevara” (Kraljice Marije, 27. marta, Džordža Vašingtona, Cara Dušana), odnosno na potezu od Vukovog spomenika do Kalemegdan­a, počeli su 15. juna, trebalo je da budu gotovi još krajem 2019, ali su uprkos idealnim vremenskim uslovima rokovi probijeni. Neki radovi su odloženi, recimo dobar deo radova od Drinčićeve ulice do Kalemegdan­a, u dužini od 1,3 kilometra, odložen je za ovu godinu i tek će početi da se radi na proleće.

Zbog produžetka radova u “četiri bulevara”, bez tramvaja 2, 5 i 10 bićemo sve do avgusta. llll

Radovi na rekonstruk­ciji “četiri bulevara” trebalo je da budu gotovi još krajem , ali uprkos idealnim vremenskim uslovima, rokovi su probijeni

 ??  ?? ZBOG PRODUŽETKA RADOVA U “ČETIRI BULEVARA”, BEZ TRAMVAJA 2, 5 I 10 BIĆEMO SVE DO AVGUSTA
ZBOG PRODUŽETKA RADOVA U “ČETIRI BULEVARA”, BEZ TRAMVAJA 2, 5 I 10 BIĆEMO SVE DO AVGUSTA
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia