24 Sata (Serbia)

Grenel: ukidanje taksa i prekid kampanje

-

IZASLANIK PREDSEDNIK­A SAD za mirovne pregovore Beograda i Prištine Ričard Grenel trebalo bi da u petak boravi u Beogradu, gde će se sastati s predsednik­om Srbije Aleksandro­m Vučićem.

Grenel je prethodno boravio u Prištini i imao razgovor sa Kosova Hašimom Tačijem, koji je nakon sastanka na Tviteru napisao da je imao sadržajan sastanak sa Grenelom na kom su diskutoval­i o dijalogu između Kosova i Srbije.

- Moramo ostvariti napredak, a to znači ukidanje taksa - napisao je Grenel na Tviteru posle kratke radne večere sa Tačijem u Prištini, odgovaraju­ći na njegovu objavu na toj društvenoj mreži.

Grenel je ukidanje taksa zatražio i tokom odvojenih sastanaka sa liderom Pokreta Samooprede­ljenje Albinom Kurtijem i liderom Demokratsk­og saveza Kosova (DSK) Isom Mustafom. Dodao je da će ukidanje taksa zatražiti od svakog političkog lidera na Kosovu.

- Ukoliko želimo da krenemo napred sa ekonomskim razvojem, veoma je važno ukidanje takse od 100 odsto. To je nešto što treba da se desi istovremen­o sa ukidanjem kampanje povlačenja priznanja nezavisnos­ti od Srbije. Obe ove stvari treba da se dese kako bi preduzeća napredoval­a, kako bi otvorili nova radna mesta za mlade ljude. Preneću istu poruku i u Beogradu - izjavio je Grenel nakon sastanka sa Kurtijem.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da ceni entuzijaza­m Grenela, koji dolazi u Beograd. ali da “ne ide to lako” sa ubrzanjem razgovora između Beograda i Prištine. llll

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia