24 Sata (Serbia)

Večna tuga dve porodice: sahranjeni žandarm i devojka

-

U četvrtak . januara u  časova na Novom groblju u Novoj Pazovi sahranjena je Marina Petković (), a sat vremena kasnije u Staroj Pazovi na večni počinak ispraćen je Pavle Rakonjac (), žandarm koji je bombom u smrt odveo sebe i Marinu.

PORODICA NESREĆNE DEVOJKE, otac Ljubomir, majka Marica i brat Milan, očajni, sa suzama gledali su u kovčeg koji je spuštan u zemlju.

Rodbina i prijatelji takođe su nezaustavl­jivo jecali dok su se opraštali od Marine Petković, koju će pamtiti po dobroti, ljubaznost­i, osmehu, lepoti.

Zauvek ih je napustila u utorak ujutro, na najtragičn­iji način. Njeno telo pronađeno je 22. januara oko 9.30 u kolima na putu između Batajnice i Stare Pazove. Bila je na suvozačevo­m mestu, a na vozačevom je nađeno beživotno telo Pavla Rakonjca, pripadnika Žandarmeri­je.

Uzork smrti dvoje mladih - ručna bomba, koju je, za sada se pretpostav­kja, aktivirao

upravo žandarm.

Mnogo je teorija bilo u medijima o razlozima ove tragedije, budući da Marina Petković nije bila supruga Pavla Rakonjca, već, ispostavić­e se, ljubavnica. Od toga da je tražila da se razvede od žene, a on hteo, do toga da je nameravala da ga ostavi, a on to nije mogao da podnese i oboje ih je odveo u smrt.

Pavle Rakonjac radio je u novosadsko­j Žandarmeri­ji od letos, i svaki dan je iz Stare Pazove putovao na posao. Tog utorka ujutru žandarm Rakonjac nije otišao u Novi Sad, već se sa Marinom odvezao kolima na zabačeni put između Batajnice i Nove Pazovekako bi razgovaral­i o svom odnosu.

Da li je bilo svađe, da li je prethodno bilo nagoveštaj­a da bi moglo da dođe do takve tragedije ne zna se. Znamo samo da je Pavle iza sebe ostavio dva maloletna sina i suprugu Katarinu, koja je bleda i nema koračala iza njegovog kovčega u četvrtak na sahrani u Staroj Pazovi.llll

 ??  ?? TELA ŽANDARMA I LJUBAVNICE PRONAĐENA SU U AUTOMOBILU NA ZABAČENOM PUTU IZMEĐU BATAJNICE I N. PAZOVE
TELA ŽANDARMA I LJUBAVNICE PRONAĐENA SU U AUTOMOBILU NA ZABAČENOM PUTU IZMEĐU BATAJNICE I N. PAZOVE
 ??  ?? PAVLE RAKONJAC
PAVLE RAKONJAC
 ??  ?? MARINA PETKOVIĆ
MARINA PETKOVIĆ

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia