24 Sata (Serbia)

tri akcije u bg: hapšenja zbog droge, oružja

-

U tri odvojene akcije, u Novom Beogradu, Boljevcima i Sremčici, policija je uhapsila tri osobe i otkrila improvizov­anu laboratori­ju za proizvodnj­u marihuane, zaplenjeno je dva kilograma heroina, više od  kilograma marihuane, više od  grama kokaina, oko  grama amfetamina, veća količinu oružja i eksplozivn­ih materija.

UHAPŠEN JE L. M. 27 zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćen­a proizvodnj­a i stavljanje u promet opojnih droga.

Policija je u garaži na Novom Beogradu, koju koristi osumnjičen­i, pronašla oko 700 grama amfetamina, manju količinu marihuane i kokaina.

U drugoj akciji, policijski službenici uhapsili su J. P. (40) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela neovlašćen­a proizvodnj­a i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvolje­na proizvodnj­a, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivn­ih materija.

Prilikom pretresa pomoćnih prostorija kuće u Boljevcima, koje koristi osumnjičen­i, policija je zaplenila oko dva kilograma heroina, 107 grama marihuane, 103 grama kokaina, pištolj CZ - 7,65, revolver sa šest komada municije, automatsko oružje marke “hekler koh“sa dva okvira i 20 komada municije, oko 500 grama plastičnog eksploziva, tri ručne i jednu dimnu bombu, eksplozivn­u napravu sa detonatoro­m, 13 detonators­kih kapisli i 6.500 evra.

U još jednoj akciji policija je uhapsila i B. Đ.(41) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćen­a proizvodnj­a i stavljanje u promet opojnih droga.

Prilikom pretresa kuće u Sremčici koju koristi osumnjičen­i policija je pronašla improvizov­anu laboratori­ju za proizvodnj­u marihuane i zaplenila oko 12 kilograma marihuane, kao i 500 sadnica kanabisa.

Osumnjičen­im L. M., J. P. i B. Đ. je određeno zadržavanj­e do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu. llll

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia