24 Sata (Serbia)

MAC 2020: priznanja za najbolje, povratak olivera mandića i sećanje na grua!

Regionalna muzička ceremonija MAC održana je u Štark areni, a crvenim tepihom prošetale su najveće zvezde na Balkanu. Takođe nastupi pojedinih zvezda još uvek se prepričava­ju, kao i emotivni omaž koji su Gruove kolege priredile njemu u čast.

-

BEOGRAD I ŠTARK ARENA sinoć su bili epicentar muzičkog spektakla kojem su prisustvov­ale najveće zvezde u regionu. Svetlosni i scenski efekti, scenografi­ja, zahtevne koreografi­je, kostimi - samo su deo MAC događaja koji je okupio veliki broj posetilaca, ali i milionski auditoriju­m koji je pratio ceremoniju na TV Pink.

Drugi po redu MAC otvorila je Nevena Božović, a nakon nje, svojim nastupima atmosferu su doveli do usijanja i Lepa Brena, Jelena Rozga, Senida, Buba i Jala, Nina Badrić, Kaliopi, Tonči Huljić, S.A.R.S., Balkanopol­is, Magnifico,

WhoSee, Sara Jo, Aleksandre Radović i drugih. Međutim poseban trenutak bio je povratak Olivera Mandića, koji je posle duže pauze imao nastup uživo.

Ono po čemu će takođe biti upamćen ovaj MAC spektakl jeste i trenutak kada su prijatelji i kolege tragično nastradalo­g repera Dalibora Andonova Grua u sećanje na njega održali emotivan nastup. Tijana Dapčević, Ivana Peters, Munja, Viktor Savić samo su neki od umetnika koji su tokom specijalno­g zajedničko­g nastupa raznežili publiku i održali svojevrsni omaž popularnom reperu. Gruova supruga Danica Andonov prisustvov­ala je ovom događaju čime je jasno stavila do znanja koliko je ponosna na suprugove kolege koji ne daju da uspomena na Grua padne u zaborav.

Godišnja priznanja dodeljena su u kategorija­ma: najbolja pop numera za muškog i ženskog izvođača, pop numera benda, poprok numera, aletnativn­a pop numera, pop folk numera, rap hip-hop numera, narodna folk numera, rok numera, trap numera, trap kolaboraci­ja, novi izvođač, world music numera, najbolji koncert, muzički video, pop kolaboraci­ja, najbolja obrada i jutjub zvezda.

Publika je takođe uživala u pravom produkcijs­kom spektaklu u režiji

Ivana Peters i Viktor Savić deo su ekipe koja je odala počast Gruu

Skymusica, koji je podrazumev­ao šest povezanih pokretnih bina površine od preko 800 m2 uz najveći laser šou koji je do sada izveden na ovim prostorima. Podsetimo, pred početak manifestac­ije organizato­ri su poručili: „MAC, koji je u Milanu ovenčan prestižnim međunarodn­im priznanjem BEA (Best Event Awards) u kategoriji Muzički događaj, sada ima još jednu ambiciju - da ove godine lestvicu kreativnos­ti i inovacije popne na još viši nivo“, a sudeći po muzičkom spektaklu i sjajnim komentarim­a izvođača i publike, u tome su ovoga puta i te kako uspeli.

Više pročitajte na 24online.info.

 ??  ??
 ??  ?? OLIVER MANDIĆ
OLIVER MANDIĆ

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia