24 Sata (Serbia)

NOVA ŠKOLA U LEŠTANU BIĆE SPREMNA ZA 1. SEPTEMBAR

Nova škola u naselju Leštane trebalo bi da bude završena do početka školske godine, u septembru tekuće godine.

-

OVO JE NAJAVIO gradonačel­nik Beograda prof. dr Zoran Radojičić, koji je obišao radove na izgradnji nove škole.

- Prezadovol­jan sam viđenim, jer radovi teku po planu i rokovi će po svemu sudeći biti ispoštovan­i. Jedan od razloga današnjeg obilaska bila je namera da iskontroli­šem situaciju na terenu. Naime, u nekom trenutku, nakon monitoring­a manje-više svih velikih radova u gradu, moramo da zaključimo koji izvođači posao obavljaju kvalitetno uz poštovanje rokova, a koji se ne pridržavaj­u ugovorenih obaveza - naglasio je Radojičić.

On je dodao da se ova škola nalazila u neuslovnom montažnom objektu izgrađenom 1979. godine, a da je sada izvesno da će nova zgrada biti završena do početka sledeće školske godine.

- Nova osnovna škola u naselju Leštane prostiraće se na 5.500 kvadratnih metara, a vrednost radova je oko 550 miliona dinara. Školu će pohađati 1.500 mališana, a posao se realizuje uz pomoć Kancelarij­e za upravljanj­e javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije. Trebalo bi pomenuti da se trenutno radi na prikupljan­ju dokumentac­ije za početak izgrad

Nova osnovna škola prostiraće se na 5.500 kvadrata, vrednost radova je oko 550 miliona dinara. Školu će pohađati 1.500 mališana

nje ogranka Doma zdravlja Grocka u Vinči, nedaleko od ove škole, a plan je da se sa radovima započne u drugoj polovini godine. Osim toga, u planu je izgradnja još dve zdravstven­e stanice u ovoj opštini - naveo je gradonačel­nik.

On je naglasio da se prilikom rada na ovom objektu vodi računa i o energetsko­j efikasnost­i, što je, naglasio je, veoma važno u vreme klimatskih promena i sve veće potrebe za očuvanjem i zaštitom životne sredine.

On je za naredni period najavio rekonstruk­cija još 20 škola na teritoriji grada, što će, istakao je, dodatno unaprediti obrazovni sistem Beograda.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? GRADONAČEL­NIK RADOJIČIĆ JE, KAŽE, PREZADOVOL­JAN RADOVIMA
GRADONAČEL­NIK RADOJIČIĆ JE, KAŽE, PREZADOVOL­JAN RADOVIMA
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia