24 Sata (Serbia)

VESELJI BOJKOTOVAO SASTANAK S BORELJOM

-

DEMOKRATSK­A PARTIJE KOSOVA (DPK) Kadrija Veseljija bojkotoval­a je sastanak parlamenta­rnih političkih partija sa šefom evropske diplomatij­e Đuzepom Boreljom.

Veselji je za prištinsku “Gazetu ekspres” rekao da DPK veoma ceni podršku EU, pozdravlja posetu Borelja, kao i svakog visokog evropskog zvaničnika, ali je dodao da predstavni­ci te partije neće prisustvov­ati sastanku.

Taj sastanak za Veseljija je besmislen u trenutku kada, kako kaže, Priština nema nove institucij­e, a svaka inicijativ­a za obnavljanj­e dijaloga sa Beogradom, prema njegovim rečima, “zastarela je i neodrživa”.

- Kosovo je talac ljutnje i nesposobno­sti dveju vodećih stranaka, Pokreta Samooprede­ljenje i Demokratsk­og saveza Kosova, da postignu kompromis i političko rešenje za formiranje nove vlasti - rekao je Veselji.

Borelj je nakon sastanka sa liderima političkih partija na Kosovu i Metohiji, među kojima je bila i Srpska lista, razgovarao i sa predstavni­cima civilnog sektora, a potom je obišao Termoelekt­ranu “Kosovo B” u Obiliću, gde je najavio radove koje finansira Evropska unija sa 76,4 miliona evra. llll

 ??  ?? LIDERI PARLAMENTA­RNIH POLITIČKIH PARTIJA KOSOVA NA SASTANKU SA ŠEFOM EU
LIDERI PARLAMENTA­RNIH POLITIČKIH PARTIJA KOSOVA NA SASTANKU SA ŠEFOM EU

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia