Alo!

Nole ostaje BROJ 1

ZABORAVITE MATEMATIKU:

- Pišu: J. MEDIĆ - L. DUMELJIĆ redakcija@alo.rs

Za selektora Dejvis kup reprezenta­cije Srbije, Bogdana Obradovića, dileme nema - Novak Đoković će i na kraju 2016. biti najbolji teniser sveta!

Na to neće uticati promena u stručnom štabu, nedolazak Borisa Bekera i Marjana Vajde u Pariz, angažovanj­e Pepea Imaza i Lukasa Beneta, novog fizioterap­euta, baš kao ni post koji traje od jula meseca, kada je osvojio poslednji trofej.

To što Endi Mari igra briljantno i ne želi da se zaustavi, već hoće sezonu da završi na prvom mestu nije nešto što bi trebalo da zabrine sve ljude u Srbiji, koji Novakove uspehe i neuspehe doživljava­ju više nego lično. Mari je od jula uspeo da osvoji Vimbldon, da odbrani olimpijsko zlato i da bude najbolji u Pekingu, Šangaju i Beču i tako smanji zaostatak za Đokovićem na samo 1.915 poena.

Pitanje svih pitanja ovih dana je: da li će Škot uspeti da 2016. godinu završi kao prvi na ATP listi?

Ukoliko Novak u Parizu ne bude odbranio titulu (ili ne stigne do finala), a Endi je osvoji, onda će Škot od ponedeljka, 7. novembra, postati novi najbolji igrač planete.

Zbog toga je i interesant­no pitanje zbog čega Bogdan Obradović smatra da neće biti promena na ATP listi.

- Apsolutno verujem u Novaka, bez obzira na te matematičk­e kalkulacij­e. Pronašao je novu energiju, a mi ćemo se u to i uveriti kada bude izašao na teren. Nije zaboravio da igra tenis, a definitivn­o zna i da se bori sa pritiskom. Nole je bio četiri godine treći igrač na planeti, iza

Rodžera Federera i Rafaela Nadala, i zbog toga ne bi trebalo da strahujemo da li je sposoban da

 ??  ?? „Dobro je što Vajda i Beker nisu u Parizu“: Bogdan
Obradović
Nije zaboravio da igra tenis: Novak Đoković Đoković ima 1.915
poena prednosti u odnosu na
Marija
„Dobro je što Vajda i Beker nisu u Parizu“: Bogdan Obradović Nije zaboravio da igra tenis: Novak Đoković Đoković ima 1.915 poena prednosti u odnosu na Marija

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia