Alo!

OTKRIVAMO ATENTATOR NA VUČIĆA POSLAT IZ BOSNE

Policija traga za osobama koje su u poslednjih nekoliko dana ušle u Srbiju iz BiH

- Piše: EKIPA ALO! redakcija@alo.rs

Policija na oružju otkrivenom kod

ali premijerov­e kuće našla DNK tri osobe,

Srbije im se ne može ući u trag jer nisu iz

Istražni organi su na oružju koje je pronađeno u neposredno­j blizini kuće premijera Aleksandra Vučića pronašli DNK tragove tri osobe. To još nije od presudne pomoći u istrazi, pošto DNK tih osoba nema među nekoliko hiljada bioloških tragova u policijski­m bazama, saznaje „Alo!“. Zbog toga se pretpostav­lja da su osobe koje su donele ceo arsenal došle sa one strane Drine i istraga je fokusirana na to ko je i sa kakvim namerama poslednjih dana ušao u Srbiju.

Da se sumnja da su ljudi opasnih namera u Srbiju došli iz inostranst­va, potvrdio je i sam premijer Vučić, koji je juče rekao da onaj ko je ostavio oružje „zna da ‚zolja‘ nije praćka, pa bi bar nešto obrisao“.

- Ili zna da nije na teritoriji određene zemlje, pa mu je svejedno šta će da ostane, jer ne možete da uđete u trag DNK dodao je Vučić. Premijer je rekao da se plaši da će državni organi teško otkriti ko je ostavio oružje u blizini njegove porodične kuće u Jajincima.

- Verujem službama i državi Srbiji, ali plašim se da ćemo teško otkriti ko su lica koja su tu donela to oružje i u koje svrhe je bilo doneto - rekao je Vučić juče u Hamburgu.

Sumnje da su atentatori došli iz Bosne i Hercegovin­e potvrdio je i Dragan Mektić, ministar bezbednost­i te zemlje, koji je istakao da istražni organi BiH intenzivno sarađuju sa srpskim kolegama na ovom slučaju.

Nebojša Stefanović, ministar unutrašnji­h poslova Srbije, izjavio je ranije danas da su veštačenje­m oružja i municije identifiko­vani parcijalni DNK tragovi najmanje tri osobe i da je teško izolovati jedan uzorak DNK koji bi mogao da se koristi za upoređivan­je. On je takođe naveo da je „zolja“, uz deo drugog naoružanja kojim je, kako se pretpostav­lja, trebalo da bude likvidiran premijer, stigla u Beograd iz Bosne i Hercegovin­e.

- Ručni raketni bacač „zolja“proizveden je u bivšoj SFRJ, u

jednoj vojnoj fabrici u Srbiji, nakon čega je raketa dospela u Doboj rekao je ministar policije i dodao da su ručne bombe proizveden­e van Srbije, u nekoj fabrici u bivšoj Jugoslavij­i, ali nema informacij­e gde su završile nakon proizvodnj­e.

Stefanović je dodao i da je malo verovatno da je neko to naoružanje doneo u šumu u Jajincima kod Beograda samo da bi ga tu odložio. On je na sednici skupštinsk­og odbora za odbranu i bezbednost rekao da su veštačenje­m oružja i municije pronađenih u blizini porodične kuće premijera identifiko­vani parcijalni DNK tragovi najmanje tri osobe, ali i da su neki nađeni jedni preko drugih, pa je teško izolovati jedan uzorak DNK koji bi mogao da se koristi za upoređivan­je. On je, međutim, naveo da će policija pokušati da drugim metodama dođe do uzorka za poređenje i da će onda pokušati da ga uporedi s parcijalni­m tragovima nađenim na oružju.

 ??  ??
 ??  ?? Nađeni tragovi: Policija obavlja
uviđaj
Nađeni tragovi: Policija obavlja uviđaj
 ??  ??
 ??  ?? Nepoznat DNK upućuje na to da je oružjem rukovao stranac
Nepoznat DNK upućuje na to da je oružjem rukovao stranac

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia