Alo!

Velšani, kapa dole

-

Č udni neki navijači ovi Velšani. Zaista čudni. Ili ipak sasvim normalni, ali izgleda da mi na takve nismo navikli, pogotovo kada se uzme u obzir po čemu su se sve naši navijači “proslavili” tokom prethodnih meseci i godina. I kod kuće, ali i na strani. Nije Đenova bila baš pre 100 godina.

V elšani su ovih dana uživali u beogradsko­m suncu i pivu, a usput su odlučili i da daju krv ranjenom navijaču Partizana, pa se njih tridesetak juče pojavilo u KBC Zemun kako bi to uradilo.

T o im nije bilo dovoljno, pa su u Kulturnom centru “Grad” prikupljal­i pomoć za Centar za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj ulici.

K akvi “ostrvski huligani”. Za one koji su zaboravili, ovo im nije prvi put da prilikom dolaska u našu zemlju donose humanitarn­u pomoć ili, eto kao sad, odluče da izađu u susret apelu i daju krv kako bi spasli jedan mladi život.

Z a to što su uradili zaslužili su da im svi srpski navijači aplaudiraj­u. Naravno, ne treba zaboraviti i sve one humanitarn­e akcije koje su realizoval­i naši navijači, ali ruku na srce, kada ste čuli da je prilikom nekog gostovanja naše fudbalske reprezenta­cije nešto slično, u velškom maniru, urađeno od strane “naših”.

Č ime smo to zadužili Velšane da se tako ophode prema nama? Ničim. Jednostavn­o, ljudi su rešili da pomognu, i to je to. Da li ćemo srpske navijače prilikom narednog gostovanja, recimo protiv Austrije, moći da vidimo kako prikupljaj­u pomoć za lokalnog momka ili ustanovu? Bilo bi lepo.

E to, ako mogu Velšani, zašto ne bismo mogli i mi.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia