Alo!

Visoki FunkCioner­i su skrivali istinu!

-

Nemanja Pantić, sin ubijenog novinara Milana Pantića iz Jagodine, rekao je da je istraga stopirana prvih 11 godina uz podršku visokih državnih funkiconer­a.

- Verujem da je postojala ozbiljna opstrukcij­a. Verujem da je neko namerno usmeravo istragu u pogrešnom smeru i verujem da to nije moglo da se radi bez aminovanja i podrške ljudi koji su u to vreme bili na bitnim funkcijama u državi. Porodici je važno da se otkriju izvršioci i nalogodavc­i, ali je jednako važno da dobijemo odgovor ko je i zbog čega u prvih 11 godina, do formiranja komsije, stopirao istragu - rekao je Nemanja Pantić.

On je dodao da je dobro je čuti da je slučaj pomeren sa mrtve tačke i što postoje indicije da će slučaj biti razrešen, ali da nije dobro što je tek po formiranju komisije za istragu ubistva novinara 2012. započet ozbiljan rad na slučajevim­a ubistava novinara.

- Niko pre toga nije došao da pita da li postoji tatin telefon, da li bi možda mogli da skinu neku važnu informacij­u sa tog telefona koja je bi mogla da dovede do razrešenja slučaja. To najbolje govori o tome koliko su ozbiljno shvatali slučaj pre formiranja komisije - naveo je Nemanja Pantić.

Veran Matić, predsednik komisije za istragu ubistva novinara, istakao je da očekuje ,,mnogo otpora i opstrukcij­e, kao što je bilo u slučaju Ćuruvije“.

- Možda u ovom slučaju i više, jer su akteri na takvim pozicijama sa kojih mogu da utiču na društvenu zbilju, ali sam ubeđen da će ovaj model koji smo napravili sa radom komisije dovesti do podizanja optužnice i u ovom slučaju. Mislim da smo

ovih dana pred podizanjem optužnica za ubistvo Milana Pantića - rekao je Matić. Na spomenbist­u Milanu Pantiću u parku ispred zgrade u kojoj je stanovao cveće i vence položili su predstavni­ci novinarski­h udruženja. Milan Pantić ubijen je 11. juna 2001. u ulazu svoje zgrade, a u ruci je nosio kesu sa hlebom. Napadnut je sa leđa. G. J.

 ??  ?? Nemanja Pantić
Nemanja Pantić
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia