Alo!

Bujica rušila sve pred sobom!

- Piše: N. BOžOVIć redakcija@alo.rs

Haos u okolini Vrnjačke Banje! Nabujale Gračačka, Otročka i Rsovačka reka poplavile su dvadesetak domaćinsta­va u selima Gračac i Otroci, koji se nalaze u okolini Vrnjačke Banje, u podnožju Goča. Zbog obilnih padavina na toj planini u subotu uveče, rečice su toliko nabujale, da su izašle iz korita i nosile sve pred sobom. Voda je nosila stoku, automobile, traktore i poljoprivr­edne mašine i prodrla u više domaćinsta­va, a uništeno je i desetak mostova.

- Dva sata posle ponoći probudio nas je zvuk nabujale reke, koja nas je potpuno okružila i ušla u prizemlje kuće. Pobegli smo na sprat, odakle smo posmatrali kako nam voda nosi automobile, traktore i stoku. Ni spasioci nisu mogli da nam pomognu, jer je bujica bila prejaka. Spas smo našli na spratu, sve dok voda u zoru nije počela da se povlači – priča za „Alo!“Radovan Pršić iz sela Gračac.

Boban Đurović, predsednik opštine Vrnjačka Banja, koji je sve vreme bio sa meštanima i rukkovaoci­ma opštinske mehanizaci­je, kaže da je najveća šteta u slivu Gračačke reke, gde je stradalo desetak mostova.

- Uništeni su i delovi puteva, a desetine domaćinsta­va su pretrpele veliku štetu. Mostovi su potpuno van funkcije i do pojedinih domaćinsta­va se ne može stići vozilima. U ovom delu opštine Vrnjačka Banja smo proglasili vanrednu situaciju i formirali smo komisije koje evidentira­ju štetu. Još ne možemo reći o kolikoj šteti se radi, ali reći su vam da je samo za izgradnju jednog mosta potrebno najmanje milion dinara - rekao je Đurović.

 ??  ?? Voda je nosila stoku, automobile, traktore... Meštani ne pamte ovakvu poplavu
Voda je nosila stoku, automobile, traktore... Meštani ne pamte ovakvu poplavu
 ??  ?? Stradali su gotovo svi „mostići“
Stradali su gotovo svi „mostići“
 ??  ?? Meštanima je naneta velika šteta
Meštanima je naneta velika šteta
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia