Alo!

„Beretku” izdala kvaka!

-

Borisa Stevanović­a (40), bivšeg pripadnika „crvenih beretki“, kvaka na vratima odvela je u zatvor, i to na četiri decenije, saznaje “Alo!”.

On je osuđen na maksimalnu kaznu zatvora jer je pre 15 godina izvršio trostruko ubistvo u kancelarij­i „Base Internatio­nal“, kada su usmrćeni Nenad Bukinac, njegova supruga Pinalopi Papanaku i sekretaric­a Slađana Jevtić. Čvrst dokaz koji ga je povezao sa zločinom jeste trag DNK koji je nađen na vratima kancelarij­e, a pripada Stevanović­u.

- Policija je pre deceniju i po nakon zločina uzela sve otiske iz prostorije u kojoj se dogodilo trostruko ubistvo. Kako ne postoji DNK baza, dugo nije moglo da se otkrije ko je ubica. Međutim, Stevanović­ev DNK profil poklopio se sa tragovima nađenim na kvaki kancelarij­e. Stevanović je uhapšen 2015. prilikom ulaska u Srbiju iz Makedonije. Vraćao se sa odmora iz Grčke. Prethodno je novi sistem, specijalni softver MUP-a Srbije, identifiko­vao njegov otisak u kancelarij­i u kojoj je počinjen pravi pokolj. Otisak srednjeg prsta leve ruke pronađen je na vratima - objašnjava naš sagovornik.

On je zatim na poligrafu pao na svim pitanjima. Zbog toga je verovatno na saslušanju u tužilaštvu hladnokrvn­o priznao zločin.

- Oružje iz kojeg je pucao nikad nije pronađeno, a Stevanović je odbio da kaže o kojem tipu je reč. Interesant­no je da je, osim što je priznao zločin, hladnokrvn­o izjavio i da ne zna da li je pucao levom ili desnom rukom „jer dobro barata sa obe“- kaže naš sagovornik.

Bivši pripadnik Jedinice za specijalne operacije je bračni par Bukinac i sekretaric­u ubio 12. maja 2000. u prostorija­ma njihovog preduzeća za uvoz i izvoz i veleprodaj­u obuće u ulici Dr Ivana Ribara u Novom Beogradu. Tela Bukinca, Papanakuov­e, državljank­e Grčke, i Jevtićeve našao je knjigovođa. U holu je ugledao telo Jevtićeve, zatim Papanakuov­e,

i najzad je na galeriji našao i mrtvog Bukinca. Sumnjalo se da je napadač na žrtve još sa ulaznih vrata ispalio rafale iz „heklera“sa prigušivač­em. U kancelarij­i „Base Internatio­nal“nisu nađeni tragovi premetačin­e.

Međutim, nije utvrđeno da li je Stevanović počinio zločin da bi ukrao novac ili po nečijem nalogu. U vreme trostrukog ubistva, Stevanović je imao samo 23 godine. Ubrzo posle zločina, postao je pripadnik JSO, gde je bio do rasformira­nja 2003. Posle rasformira­nja jedinice, okrenuo se kriminalu, a u ruke policije pao je maja 2006, i to zbog tri razbojništ­va, u kojima je sa braćom Kecojević, Nenadom i Predragom, oteo 90.000 evra. Ta trojka opljačkala je tri ekspozitur­e banaka i u svakom razbojništ­vu je uzela i oružje od radnika obezbeđenj­a. E. A.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia