Alo!

Domaćini, o‘ladite

-

Čim neko u ovoj zemlji počne da priča o časti i poštenju, uhvatite se za džep da vas ne pokrade. To pogotovo važi za naše političare. Zato je prilično degutantno slušati kako pojedini „domaćini” proteklih dana prozivaju Anu Brnabić zbog drugačijeg seksualnog opredeljen­ja i time osporavaju Vučićev predlog da ona bude premijer. Zaista nije jasno gde su pronašli razlog za svoje krokodilsk­e suze nad sudbinom jadne Srbije, koja je, eto, dočekala da dobije geja za premijera, pošto Brnabićeva nikada taj deo svoje biografije nije stavljala u prvi plan. Naprotiv, u svojoj ne tako dugoj političkoj biografiji trudila se da se istakne isključivo radom, projektima, novim zakonima i naporima da se Srbija digitalno opismeni i tako uhvati korak sa razvijenim zemljama.

Da li je Ana Brnabić možda nekom od nas zabranila da ima troje ili petoro dece? Nije, a Srbija izumire zbog bele kuge, a ne zbog toga što su neki od nas gejevi. Zato bi bilo lepo da se kao narod uozbiljimo i priberemo. Što se tiče političara, mnogo bolje bi bilo da se gleda ko je od njih negde nešto ukrao nego sa kim spava i s kime se budi.

Nekako mi se čini da su se oni koji su poprilično sporni prvi zaleteli da bace kamen na Anu Brnabić. Zato uvek pre nego što čujete šta neko govori, zapitajte se ko to govori. Od aktera srpske političke scene barem polovinu bi odmah mogli strpati u zatvor bez potrebe da se dalje dokazuje ko su i kakvi su. Možda se upravo neki od njih i plaše da bi neka Ana, kod koje nema protekcije, mogla doprineti da postanemo prav(n)a država, u kojoj je zakon isti za sve. A onda bi nagrabusil­i mnogi koji su danas nedodirlji­vi!

 ??  ?? Vasilije Papović urednik
Vasilije Papović urednik

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia