Alo!

Toma ostao bez para!

-

Toma ostao bez dinara! Sada već bivši predsednik Srbije Tomislav Nikolić prijavio je svoju imovinsku kartu i ako je suditi po izveštaju o imovini i prihodima od 14. juna 2017. godine, koji je dostupan na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije, on više ne prima 130.000 dinara, koliko je iznosila njegova predsednič­ka plata.

Naime, bivši šef države je ažurno prijavio najnovije promene u svojoj imovini i prihodima. Kada je reč o prihodima iz budžeta i drugih javnih izvora, Nikolić više ne prima ni dinara, jer je predsednič­ku platu primao do 31. maja 2017. godine.

Inače, ostatak imovine Tomislava Nikolića nije se menjao u odnosu na prethodni izveštaj, koji je objavljen 13. januara 2017. godine.

Kada se radi o nepokretno­j imnovini u zemlji i inostranst­vu, on u svom vlasništvu ima njivu, vinograd, voćnjak, šumu od oko 13 hektara, 36 ari i 28 kvadrata, a stekao ih je Ugovorom o deobi i Ugovorom o kupovini.

On poseduje i njivu, pašnjak od jednog hektara, 38 ari i 30 kvadrata i njivu, pašnjak od dva hektara, 94 ari i 33 kvadrata, koje je stekao kupovinom.

Bivši šef države poseduje i poljoprivr­edni objekat - kačaru, koja ima dve prostorije, površine je oko 63 kvadrata, kao i terasu i plato od ukupno 64 kvadrata. Kao osnov sticanja u izveštaju se navodi rekonstruk­cija i dogradnja.

Kada je reč o četvorotoč­kašima, Nikolić je i dalje vlasnik automobila „mercedes benc C320“, koji je star sedam godina. Sudeći po najnovijem izveštaju, bivši predsednik nema depozite i štedne uloge u bankama i drugim finansijsk­im organizaci­jama u zemlji i inostranst­vu. D. R.

 ??  ?? Još ne stiže
penzija: Tomislav Nikolić
Još ne stiže penzija: Tomislav Nikolić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia