Alo!

Stefanović: Ako nema većine, biće izbora!

-

Nebojša Stefanović, ministar unutrašnji­h poslova i funkcioner SNS-a, ocenio je juče da je raspisivan­je novih izbora jedna od mogućnosti ukoliko Narodna skupština ne bude mogla da formira stabilnu većinu za izbor nove vlade, ali je i dodao da ne veruje u takav ishod.

On je prilikom posete graničnoj policiji na Horgošu rekao da raspisivan­je izbora ne treba isključiva­ti ukoliko se ne formira stabilna većina za izbor nove vlade sa Anom Brnabić na čelu.

„Koliko poznajem Vučića i našu stranku, mi nikada nismo od toga bežali i ako to bude jedini izlaz - i to je mogućnost”, kazao je on i dodao da je ubeđen da će za izbor Ane Brnabić biti formirana stabilna većina.

On je naveo da po pitanju imenovanja Ane Brnabić za mandatarku za sastav nove vlade nema struja unutar SNS-a, „već različitih razmišljan­ja” jednog dela narodnih poslanika, sa kojima će narednih dana razgovarat­i predsednik Srbije Aleksandar Vučić kako bi se videlo da li postoji stabilna većina.

„Podrška Brnabićevo­j nije podrška samo njoj već i Aleksandru Vučiću, koji ju je predložio i koji ima punu podršku u stranci. To nije samo broj od 126. Mi kao lista ‘Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje‘ treba sami da obezbedimo većinu zato što je to podrška našem predsednik­u, koji je dobio 56 odsto glasova na izborima, da vidimo da li mi samo možemo da imamo većinu koja treba da podrži izbor vlade”, rekao je Stefanović. E. A.

 ??  ?? Nebojša Stefanović
Nebojša Stefanović
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia