Alo!

Gojković: POKS je sakupio 12.000 potpisa

-

U Beogradu je juče održana osnivačka skupština Pokreta obnove Kraljevine Srbije, na kojoj je izabran Organizaci­oni odbor i doneta Odluka o osnivanju Pokreta, za čijeg zastupnika je izabran poslanik Žika Gojković.

- Ovo je i naš formalni početak rada. Skupili smo više od 12.000 potpisa za nepunih deset dana rada. Samim tim, postaćemo i formalno politička stranka rekao je on i najavio da će POKS prvo pokušati da otvori što je moguće veću javnu raspravu kada je reč o promeni državnog uređenja.

Kako je naveo, građani koji su potpisima podržali osnivanje pokreta veruju da će se pokret boriti za obnovu ustavne, demokratsk­e, parlamenta­rne, Kraljevine Srbije, sa dinastijom Karađorđev­ić na čelu.

- Borićemo se za očuvanje i negovanje porodice i porodičnih vrednosti, pridruživa­nje Kraljevine Srbije porodici evropskih zemalja u EU, od kojih su mnoge kraljevine, poput Velike Britanije, Norveške, Švedske, Danske, Belgije, Holandije, Španije - kazao je Gojković, dodajući da su to najrazvije­nije zemlje Evrope, te da očekuje da će takva postati i Srbija kada se vrati sebi, svojim korenima i tradiciji. D. R.

Stariji ljubitelji fudbala sigurno se sećaju Šekularca, Šestića, pokojnog Srboljuba Stamenkovi­ća... Onima srednje generacije u sećanju su Piksi i Zoran Riznić, a još mlađima Perica Ognjenović. Oni su bili dribleri koji su bili u stanju da i najkrvoloč­nije protivnike iznenade i izbegnu njihove startove. Driblinzi „na petoparcu“koje su oni izvodili oduševljav­ali su gledaoce, ali i saigrače i protivnike. ekako se pogodilo da su svi oni barem jedan deo karijere proveli u Crvenoj zvezdi. Predsednik Aleksandar Vučić je osvedočeni navijač ovog kluba, a umetnost njegovog najnovijeg političkog driblinga u rangu je majstorija koje su gore pomenuti igrači izvodili. prkos stavovima SNS-a, nekih koalicioni­h partnera i dela javnosti, Vučić je mandat za sastav Vlade poverio Ani Brnabić. Nemam nikakve dileme u vezi sa njenom stručnošću i obrazovanj­em, mada to na našim prostorima ne mora da predstavlj­a garanciju uspeha - najduže su na ovim prostorima vladali svinjarski trgovac Miloš i bravar Tito. Suština davanja mandata Brnabićevo­j, ipak, leži u maestralno­sti Vučićevog političkog poteza.

NU

 ??  ??
 ??  ?? Poslanik
Žika Gojković
Poslanik Žika Gojković

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia