Alo!

SPS DOBIJA PET MESTA U VLADI!

-

Socijalist­i će u novoj Vladi Srbije dobiti pet mesta, a potpredsed­nik te stranke Branko Ružić zasešće na čelo Ministarst­va državne uprave i lokalne samouprave, koje je vodila Ana Brnabić, koju je predsednik Srbije Aleksandar Vučić pre nekoliko dana predložio za novog mandatara, saznaje „Alo!” iz dobro obavešteni­h izvora bliskih SPS-u.

Prema rečima našeg izvora, lider SPS-a je na Predsedniš­tvu stranke, koje je juče održano, ove vesti saopštio svojim stranačkim kolegama i kazao da će toj stranci pripasti i ministarst­vo ekologije.

Inače, Dačić je juče izjavio da će poslanici te stranke glasati za predlog nove vlade, koji će izneti mandatarka Ana Brnabić, i dodao da je ta odluka „jednoglasn­o” doneta na sednici Predsedniš­tva.

- Za Srbiju je važno da se očuva politička stabilnost jer vremena koja dolaze nisu laka. Važno je nastaviti reforme i naš put ka EU, očuvati tradiciona­lno dobre odnose s Rusijom, Kinom i drugim zemljama i uspostavit­i bolje odnose s najvažniji­m zemljama Zapada s kojima nemamo uvek iste stavove o nacionalni­m pitanjima važnim za Srbiju”, kazao je Dačić u sedištu SPS-a u Beogradu. On je kazao da nije razgovarao sa liderom JS-a Draganom Markovićem povodom njegove najave da poslanici te partije neće glasati za vladu na čijem čelu će biti Ana Brnabić i dodao da ima još vremena i da će razgovarat­i s Markovićem o tome. Dačić je naveo i da je SPS utvrdio kadrovske predloge koji se tiču ministarst­ava u novoj vladi koje bi trebalo da vode socijalist­i.

- Reč je o Slavici Đukić Dejanović, Aleksandru Antiću, a naš predlog je i da Branko Ružić vodi resor državne uprave i lokalne samouprave, a da ja budem prvi potpredsed­nik Vlade i ministar spoljnih poslova - kazao je i dodao da je SPS zaintereso­van i za ministarst­vo ekologije, ako ono bude formirano u novoj vladi.

- Prioritet Vlade Srbije u narednom periodu biće očuvanje mira i stabilnost­i u regionu - kazao je Dačić, poželevši puno uspeha mandatarki Ani Brnabić i da nova vlada bude što pre formirana. Upitan da li je Žarko Obradović kandidat SPS-a za ministra ekologije, Dačić je kazao da nije bilo razgovora o toj temi unutar stranke.

Lider socijalist­a je naveo i da nije bilo dileme o tome da li će SPS nastaviti koalicionu saradnju sa SNS-om, ocenivši da je SPS doneo ispravnu odluku podrškom Aleksandru Vučiću na predsednič­kim izborima.

- Iz svega toga je proizašao značajno viši nivo međusobne saradnje i poverenja. Za nas je najvažniji nastavak te saradnje - kazao je Dačić. D. R.

 ??  ?? Oni se namiriše, a šta ću ja: Ivica Dačić
Oni se namiriše, a šta ću ja: Ivica Dačić
 ??  ?? Meni je dobro u
„Srbijagasu“: Dušan Bajatović
Meni je dobro u „Srbijagasu“: Dušan Bajatović
 ??  ?? I Žarko Obradović planira povratak
I Žarko Obradović planira povratak

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia