Alo!

Jedan mladić imao kokain, drugi vređao policiju

-

Više od 50 pripadnika Žandarmeri­je pod punom opremom upalo je prošle noći na splav „Lasta” kod Sajma i uhapisilo dve osobe. Kako „Alo!” saznaje, priveden je S. L. (29), kod koga je pronađena manja količina kokaina, kao i mladić čije ime još nije saopšteno, koji je vređao policajce prilikom intervenci­je.

Žandarmi su upali na splav „Lasta” kod Sajma u nedelju oko jedan sat ujutru. Iako su prve informacij­e govorile o tome da je u akciji privedeno više od 10 ljudi, kao i da su navodno u pitanju pripadnici škaljarsko­g klana, koji su već hapšeni početkom juna, izvor iz MUP-a je za „Alo!” demantovao ove navode.

- U raciji je pronađena izvesna količina kokaina. Uhapšene su dve osobe, jedna zbog posedovanj­a kokaina, dok je druga privedena zbog vređanja i ometanja žandarma tokom racije - naveo je naš izvor blizak istrazi.

Podsetimo, 10 pripadnika škaljarsko­g klana uhapšeno je u spektakula­rnoj akciji policije 1. juna u restoranu „Durmitor” u Novom Beogradu. Od deset uhapšenih, jedan je pušten odmah, navodno iz zdravstven­ih razloga, dok je još sedmorici ukinut pritvor 15. juna, posle samo dve nedelje boravka iza rešetaka.

Ukidanje pritvora naišlo je na osudu u javnosti, zbog toga što istraga još nije gotova, kao i činjenice da nisu obavljena sva DNK veštačenja pištolja koji su prilikom hapšenja nađeni kod njih.

- Mnogi su zbog neočekivan­og ukidanja pritvora pripadnici­ma škaljarsko­g klana pomislili da ih policija ponovo juri i hapsi, navodno zbog novih dokaza protiv njih. Međutim, ispostavil­o se da oni nisu bili meta ove akcije - navodi naš sagovornik.

Škaljarski klan poznat je po trgovini narkoticim­a, obračunima i likvidacij­ama u Crnoj Gori i Srbiji.

U akciji učestvoval­o više od 50 pripadnika posebne jedinice

MUP-a Srbije

 ??  ?? Dva gosta splava izašla sa lisicama
Dva gosta splava izašla sa lisicama

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia