Alo!

Nastavniče, nasilniče, sedi jedan

-

N astavnik srpskog jezika polomio je nos komšinici jer je hranila lutalicu. Moja Srbijo, ima li kraja nasilju?!

N astavniče Milorade Šćekiću, ako smo dobro obavešteni, vaš posao je da decu učite srpskom jeziku, a ne karate potezima! Očigledno najbolje možete da objasnite kako u dva poteza ženi slomiti nos jer vas je iznerviral­a svojim potezom. Možda je ovo moglo da se spreči da je pre četiri godine ovaj nasilnik i kažnjen.

N aime, on je krajem 2013. godine svog učenika davio i udarao mu glavu u zid. Tada su ga i roditelji prijavili policiji, napisali i peticiju, ali kao što to obično biva i kako kaže izreka pojeo vuk magarca. Nastavnik je nastavio da predaje u školi, a reklo bi se da nije zaboravio ni kako se bije.

N esrećna žena saslušana je u policiji. U njenoj izjavi navodi se da je batine dobila jer je ispred zgrade hranila psa lutalicu. Razlog banalan, povrede teške. Nasilnik je, inače, otac nekadašnje­g prvog čoveka policije u Mladenovcu. Nije ni razmišljao i sina je obrukao. Šćekić je takvim naslinicim­a kao što je njegov otac pisao prijave i završavali su u zatvoru. Sud je određivao takvu kaznu za primer da im nikada ne padne na pamet da ikoga u životu povrede.

U slučaju komšinice koja je hranila psa ostaje da se vidi šta će biti i kako će policija i tužilaštvo reagovati. Da li će se i posle ovih batina progledati kroz prste nastavniku koji umesto da decu uči lepom ponašanju, on im pokazuje da se stvari mogu rešiti i po kratkom postupku - pesnicom u lice. Ukoliko se dokaže da je nastavnik nasilnik, nije mu mesto među decom, već među robijašima.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia