Alo!

Slavica: Idemo na izbore ako ne izaberemo Anu za premijera

-

Funkcioner­ka Socijalist­ičke partije Srbije (SPS) Slavica Đukić Dejanović izjavila je da se nada da će idućih dana biti postignut kompromis i da će svi koji su podržavali vladu Aleksnadra Vučića podržati i novu vladu.

Ona je novinarima u Beogradu rekla da su novi vanredni parlamenta­rni izbori teorijski mogući ukoliko Vlada Srbije ne bude formirana do 30. juna.

Na pitanje kako ocenjuje učešće ministara SPS-a u Vladi Slavica Đukić Dejanović, koja je ministarka zadužena za demografij­u i populacion­u politiku, rekla je da su odgovorili zadatku.

“Mislim da su ministri korektno radili svoj posao i da treba da nastave da rade onako kako su radili, ali i da bude personalni­h izmena. Mi smo velika partija”, rekla je Slavica Đukić Dejanović i dodala da bi želela da bude ministarka u novoj vladi i da je vrlo zaintereso­vana za oblast kojom se sada bavi.

Upitana da li za SPS predstavlj­a teret najava lidera koaliciono­g partnera socijalist­a Jedinstven­e Srbije Dragana Markovića Palme da neće glasati za izbor Ane Brnabić za premijera, ona je rekla da je SPS samostalna partija i da svako ima pravo na sopstveno opredeljen­je.

Na pitanje da li Marković treba da bude deo vladajuće koalicije ako ne podrži izbor Ane Branbić Slavica Đukić Dejanović je kazala da nije u poziciji da o tome razmišlja.

“Precenili ste domen koji imam u poličkom i državnom životu”, kazala je ona. E. A.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia