Alo!

Magdu prebacili U DRUGI ZATVOR!

Marinko Magda, koji je osuđen na doživotnu robiju zbog 14 zlodela, prebačen je u strogo čuvani zatvor u mestu Tizalok

- Pišu: D. ĆURUVIJA - N. SLEPČEVIĆ redakcija@alo.rs

Marinko Magda (54), koji je 1995. osuđen na doživotnu robiju za serijska ubistva, prebačen je u strogo čuvani zatvor u mestu Tizalok, saznaje „Alo!”. Serijskom ubici, koji izdržava kaznu u Mađarskoj, ovo je četvrto mesto „stanovanja” u kazamatima Mađarske. Prema saznanjima „Alo!”, u ovaj zatvor je prebačen pre pola godine.

- Magda je najpre izdržavao kaznu u najčuvanij­em zatvoru u Mađarskoj, u Šatorajauj­helju, na granici sa Ukrajinom. Kasnije je prebačen u zatvor u mestu Sopron, na drugi kraj Mađarske, kod granice sa Austrijom, a potom južnije, u Segedin, u zatvor Čilag. Sada je opet na jugoistoku Mađarske, u mestu Tizalok, a zatvor je dobro obezbeđen pod strogim video-nadzorom. U njemu se nalaze samo najopasnij­i zatvorenic­i - navodi sagovornik „Alo!”.

Prema pisanju mađarskih medija, Magda je godinama bio pritvoren u Segedinu, sa jakim sigurnosni­m merama, ali je boravak ostavio traga na njemu, pa je malo „smekšao” iza rešetaka.

- On se dobro ponašao u svim zatvorima. Radio je i kao domar u nekiam od njih. Redovno trenira u svojoj ćeliji i iako je opasan zatvorenik, prilagodio se uslovima iza rešetaka i tako preživljav­a. Može se reći da je sada ukroćen čovek - naveo je izvor našeg lista.

On i dalje traži da mu se sudi u Srbiji jer je u Mađarskoj osuđen na doživotnu robiju, a njegova molba doći će na red za dve godine. U Srbiji bi morao da odleži još 20 godina robije.

- Sudija će odlučiti da li će i dalje predstavlj­ati opasnost za društvo - dodaje izvor „Alo!”.

Mrežu smrti Magda je razapeo još 1994, kada je sa saučesnici­ma ubio pet ljudi u Subotici iz koristolju­blja! Najpre je ubio tročlanu porodicu Petrić - Milana, Stanu i njihovog desetogodi­šnjeg sina Daneta, a potom bračni par Josipa i Vericu Agatić na Paliću.

Sam ili u grupi, ubio je i staricu Idu Feher u okolini Subotice, a nedugo potom u Mađarskoj je 13. januara 1994. ubio četvoročla­nu porodicu Balint - lokalnog poslastiča­ra (42), njegovu suprugu od 42 godine i njihove sinove stare 10 i 16 godina!

 ?? Oglas ?? Radi sklekove da ubije vreme
Monstrum bez trunke kajanja: Magda Magda se promenio
iza rešetaka Nemoguće pobeći iz zidina zavora
Jedan od najčuvanij­ih zatvorenik­a: Marinko Magda
Oglas Radi sklekove da ubije vreme Monstrum bez trunke kajanja: Magda Magda se promenio iza rešetaka Nemoguće pobeći iz zidina zavora Jedan od najčuvanij­ih zatvorenik­a: Marinko Magda

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia