Alo!

TURSKI PREDSEDNIK REDŽEP TAJIP ERDOGAN PORUČIO: Neću dozvoliti veliku Albaniju

- Piše: EKIPA ALO! redakcija@alo.rs

Ništa od velike Albanije, barem ako se pita Redžep Tajip Erdogan! Naime, predsednik Turske je u najnovijem intervjuu naglasio da bi takav projekat „zapalio Balkan i da to nikome nije potrebno u ovakvom trenutku”.

- Da se razumemo, mi smo protiv stvaranja velike Albanije. Pogledajte samo šta se događa sa Si- rijom i Irakom. Turska ne želi nove nemire na Balkanu - naveo je Erdogan za „Top čenel”.

O tome da li Turska u ovom trenutku podržava Ramuša Haradinaja ili bilo koju drugu političku partiju na KiM, Erdogan je odgovorio:

- Ne podržavamo nikoga, želimo samo da se vlada Kosova formira u što kraćem roku.

Što se tiče predstojeć­ih izbora u Albaniji, kaže:

- Postoje sile koje žele nestabilno­st Albanije, a samim tim i Balkana, ali

Turska to neće dopustiti.

Dobro znamo da Albaniji sada preti isti scenario kao i nama sa Gulenovim organizaci­jama i to nas zabrinjava. Ta teroristič­ka organizaci­ja može postati izvor opasnosti za Albaniju i moglo biti prekasno. Oni treba da izvuku pouke iz onoga šta se nama dogodilo, i to govorim kao brat. Naravno, Albanija je zemlja verske i kulturne raznolikos­ti, gde postoji uzajamno poštovanje muslimana i hrišćana, ali postoje i oni koji žele da podele zemlju i mi se molimo da oni razbiju glavu o zid - naveo je Erdogan i još jednom ponovio podršku aktuelnom albanskom premijeru Ediju Rami.

- Želim mnogo sreće mom dragom prijatelju, premijeru Ediju Rami, na predstojeć­im izborima. Verujem da će od nedelje početi nova era kada je u pitanju Albanija, jer je to veoma bitna zemlja na Balkanu. Turska nije bliska samo s Albancima, nas bliska srodstva i krvne veze ne vezuju samo za tu zemlju, tu su i mnogi drugi poput Makedonije, BiH... - završio je Erdogan i naglasio da trenutna turska ulaganja u Albaniju iznose oko tri milijarde dolara i da daleko premašuju sredstva koja Evropska unija u ovom trenutku izdvaja za tu zemlju.

„Mi smo protiv toga,

ne želimo nove nemire na Balkanu“

 ?? Oglas ??
Oglas

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia