Alo!

PRVO MATIĆ, pa Ronaldo

Žoze Murinjo hoće da dovede vezistu sa kojim je sjajno sarađivao u Čelsiju, a i Nemanja bi rado na „Old Traford”

- Piše: KOLJA BESAROVIĆ redakcija@alo.rs

Iako se mnogo govori o povratku Kristijana Ronalda u Mančester junajted, eventualni transfer najboljeg fudbalera sveta na „Old Traford” moraće da sačeka, pošto je na vrhu liste želja Žozea Murinja u ovom prelaznom roku - Nemanja Matić!

Srpski reprezenta­tivac i portugalsk­i stručnjak sjajno su sarađivali u Čelsiju, a Matić nikad nije skrivao žaljenje zbog odlaska Murinja, koji ga je 2014. i doveo iz Benfike u londonski klub. Sada je, čini se, došlo vreme da po drugi put započnu zajednički posao, pošto je naš as izgleda doneo odluku da pređe u redove dvadesetos­trukog šampiona Engleske.

Murinjo ovog leta želi da pojača vezni red, a kao dve glavne opcije se spominju Matić i fudbaler Totenhema Erik Dajer. Ova druga varijanta je daleko manje verovatna, ne samo zbog toga što je engleski igrač skuplji, a Totenhem ne želi da ga proda, već i zbog činjenice da Murinjo dobro poznaje Matića i njegove kvalitete.

Iako je sa Čelsijem u prošlom šampionatu osvojio titulu, naš as strahuje za mesto u timu u narednoj sezoni. Menadžer „plavaca” Antonio Konte se nedavno prilično lako odrekao usluga prvog strelca ekipe Dijega Košte, a Matić, kako tvrde britanski mediji, se plaši da bi mogao da doživi sličnu sudbinu. Čelsi planira da angažuje fudbalera Monaka Tjemuea Bakajoka, koji bi najverovat­nije trebalo da zauzme Nemanjino mesto u startnoj postavi u tandemu sa N‘Golom Kanteom. Srbin bi u toj varijanti najveći deo sezone proveo na klupi, a pošto ne želi da prođe kao Bane Ivanović tokom poslednje polusezone provedene u Čelsiju, Matić hoće da promeni sredinu.

Pošto bi sve tri zaintereso­vane strane mogle imati koristi od Matićevog transfera na „Old Traford“, čini se da samo preostaje da započnu pregovori. Mada se konkretna cena za sada ne spominje, gotovo je izvesno da suma ne bi bila manja od 30 miliona evra.

 ??  ?? Spreman za selidbu: Nemanja Matić
Spreman za selidbu: Nemanja Matić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia