Alo!

SAVIĆEVIĆ I MIJATOVIĆ ZA ALO! O DUELU P SAMO DA RA

- Piše: LUKA DUMELJIĆ luka.dumeljic@alo.rs

Fudbaleri Partizana će po ulaznicu za Ligu šampiona krenuti u drugom kolu kvalifikac­ija 11. ili 12. juna protiv Budućnosti u Podgorici, a okršaj šampiona Srbije i Crne Gore izazvao je oduševljen­je legendi našeg fudbala.

Rođeni Podgoričan­i i bivši igrači Budućnosti, Dejan Savićević (50) i Predrag Mijatović (48), u razgovoru za „Alo!” ističu da je „parni valjak” apsolutni favorit i raduju se što će regionalni derbi posle 11 godina napuniti stadion pod Goricom.

- Veoma mi je drago što će Partizan posle mnogo godina gostovati u Podgorici. Duel šampiona Crne Gore i Srbije je melem za oči za sve ljubitelje fudbala koji pate zbog raspada naše zajedničke države. Bez obzira na to što nismo ista zemlja, mnogi Crnogorci i dan-danas zdušno navijaju za Partizan, pa verujem da će ovaj derbi biti fantastičn­a fudbalska predstava - rekao je Savićević.

Dejo otkriva u čemu je šansa Podgoričan­a u dvomeču sa osvajačem duple krune u Srbiji.

- Pre svega, nadam se da će borba ova dva kluba u kvalifikac­ijama za Ligu šampiona proteći bez incidenata. Partizan je u ovom dvomeču veliki favorit i na njemu je pritisak pobede, a u tome leži šansa Budućnosti. Ako posmatramo sastave ekipa, smatram da su Beograđani u velikoj prednosti, ali sam siguran da Partizan neće pregaziti Budućnost. Meni bi bilo drago da svi naši klubovi igraju u Ligi šampiona, ali je to nemoguće - ističe Savićević.

Mijatović je tokom karijere igrao i za crno-bele i za plavobele, pa bi najviše voleo da oba tima prođu u treće kolo kvalifikac­ija.

- Voleo bih da obe ekipe prođu u narednu rundu, ali je to nemoguće, pa ne navijam ni za Partizan ni za Budućnost. U podgoričko­m klubu sam se afirmisao kao mlad igrač, dok su mi crno-beli bili odskočna daska za inostranu

 ??  ?? Voleo bih da obe ekipe prođu u drugu fazu, ali znam da je to nemoguće
Drago mi je što će u Podgorici gostovati Partizan i nadam se da će utakmice proteći bez incidenata
Voleo bih da obe ekipe prođu u drugu fazu, ali znam da je to nemoguće Drago mi je što će u Podgorici gostovati Partizan i nadam se da će utakmice proteći bez incidenata
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia