Alo!

Ajmo, naši, bar jednom

-

Barem večeras neka bude - ajmo naši! Znam da je teško, budimo otvoreni, za većinu je nemoguće da budu i uz Partizan u Mađarskoj, i uz Zvezdu protiv Krasnodara.

I za jedne i za druge idealno veče bi bilo plasman njihovog kluba u Ligu Evrope i eliminacij­a drugog. Ništa slađe.

M eđutim, samo iz zezanja, zamislimo da Srbija ima dva predstavni­ka u grupnoj fazi Lige Evrope. Kakav bi to bio veseli četvrtak da narednih nekoliko meseci gledamo crno i crveno-bele, ili, ako vam je draže, crveno i crno-bele kako igraju u pomenutom evropskom takmičenju.

S ada, ne znam kako bi Crvena zvezda i Partizan prošli, ali iskreno se nadam da je doba kantanja i hoda po trnju za srpske klubove, barem ova naša dva najveća, stvar prošlosti.

D a možemo da se nosimo sa evropskim timovima, barem u

Ligi Evrope, i da budemo ne samo dostojan protivnik nego i da jurimo plasman u narednu fazu. Dobre igre Crvene zvezde probudile su nadu „delijama”. Partizan je bio odličan protiv Olimpijako­sa, ali je ispao.

S ada je bio očajan protiv Videotona, pa, eto, neka im se vrati, zaslužili su izabranici trenera Đukića tu Ligu Evrope.

N aravno, kako trenutno stvari stoje, glava od plasmana večitih u Ligu Evrope zabolela bi samo nadležne u RTS-U, koji bi onda bili u mukama svakog četvrtka kako „to sve da spakuju na samo dva kanala javnog medijskog servisa”.

N eka ovo bude veče oživljavan­ja srpskog fudbala, jer ako krenu napred večiti, možda će za sobom povući i Vojvodinu, Radnički..., i sve druge.

 ??  ?? Veljko Nestorović urednik
Veljko Nestorović urednik

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia