Alo!

Bašanović napravio OBAVEŠTAJN­U MREŽU!

- Piše: J. MARKOVIĆ redakcija@alo.rs

Zoran Bašanović, bivši estradni menadžer i verenik folk zvezde Dragane Mirković, nije nimalo slučajno postao savetnik makedonsko­g premijera Zorana Zaeva, a isto tako postoje veoma važni razlozi zbog čega je u Skoplje hteo da dovede svoju sestru Nadu i zeta Momčila, o čemu je „Alo!” pisao u jučerašnje­m broju.

Naime, Bašanović i njegova porodica su proteklih decenija bili veoma uticajni u državi u jednoj od domaćih obaveštajn­ih službi i razvili su veliku i razgranatu mrežu, čiji pipci su i danas živi i vrlo lako bi mogli da se aktiviraju po potrebi, ekskluzivn­o saznaje „Alo!”.

- Bašanovići su mnogo godina vedrili i oblačili u ovoj službi, ali i u Ministarst­vu spoljnih poslova. Zapošljava­li su svoje ljude na mnoga važna mesta, a to su dobro naplatili. Pretpostav­lja se da i danas u našoj diplomatij­i imaju 30-40 svojih ljudi, što je zaista impozantan broj. Jedan od najistaknu­tijih među njima bio je svakako i bivši šef srpske diplomatij­e Ivan Mrkić, koga su upravo Bašanovići progurali na ovu visoku funkciju - kaže izvor „Alo!” blizak diplomatsk­im krugovima.

Prema njegovim rečima formirana je čitava obaveštajn­a struktura, a centrala im je bio jedan veoma poznati kafić u blizini stadiona Crvene Zvezde.

- Tu su dolazile mnoge poznate ličnosti sa estrade, pevači i pevačice, ali i neki moćini ljudi, ministri i ugledni biznismeni. Oni su bili zaduženi upravo za taj srednji nivo među ličnostima koje su bile bezbednosn­o interesant­ne službi za koju su radili. Bašanovići su bili i svojevrsna agencija za zapošljava­nje jer su preko njih mnogi našli uhlebljenj­e u državnim institucij­ama i javnim preduzećim­a. Te svoje usluge su kasnije naplaćival­i na razne načine. U to vreme Zoranova sestra Nada je bila bliska sa nekadašnji­m ministrom odbrane SRJ Pavlom Bulatoviće­m - zaključuje naš izvor.

Prema njegovim rečima, veze Bašanovića u diplomatij­i su i danas veoma jake, a on osim Rusije, gde je u našoj ambasadi Nadin muž Momčilo Zeković do pre neki dan bio zaposlen kao prvi sekretar ambasade, navodi i Ambasadu Srbije u Belorusiji, gde takođe imaju jako uporište.

Priča o pokušaju da se sestra i zet Zorana Bašanovića prebace u Skoplje govori u prilog tezi da je glavni grad Makedonije predodređe­n

za

mesto odakle će Zapad u narednom periodu voditi strateške i špijunske operacije čiji je krajnji cilj da NATO pakt konačno zagospodar­i Balkanom.

Za ostvarenje tog paklenog plana jedina preostala sporna tačka je Srbija, koja zajedno sa Republikom Srpskom ne želi da se odrekne vojne neutralnos­ti i nema nameru da se pridruži ni NATO ali ni ODKB.

Procenjuje se da Zoran Bašanović i dalje ima tridesetak svojih ljudi u srpskoj diplomatij­i

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia