Alo!

Palma: Prodajte fotelje, dajte pare sirotinji!

PREDSEDNIK JEDINSTVEN­E SRBIJE PREDLAŽE OPŠTINAMA:

- Piše: DAMIRA RAMADANI damira.ramadani@alo.rs

Sukob zbog fotelja! Dragan Marković Palma poručio je političari­ma da prodaju svoje fotelje, da sede na drvenim stolicama, a da pare daju siromašnim porodicama! S druge strane, predsednik Skupštine opštine Surdulica Novica Tončev smatra da je ova ideja demagogija i da ne treba narod zabavljati na ovaj način.

- Skupština grada Jagodine je jednoglasn­o donela odluku da se fotelje u kojima su sedeli funkcioner­i prodaju na aukciji, a da se donesu drvene stolice, na kojima će sedeti predsednik Skupštine, njegov zamenik i sekretar. I fotelje koje se koriste za sednice Gradskog veća u maloj sali ćemo prodati na aukciji i te pare ćemo dati porodicama koje imaju troje i više dece - poručio je on i dodao da političari ne zaslužuju da sede u foteljama, a da pojedini građani u Srbiji nemaju na čemu da spavaju.

- Predlažem da sve lokalne samouprave urade ono što će uraditi

Jagodina, da prodaju svoje fotelje i pare daju onima koji teško žive. Ova moja poruka se ne odnosi na Vladu

Srbije i predsednik­a republike jer tamo dolaze gosti, već samo važi za lokalne samouprave. Možda i Beograd to treba da uradi - kazao je Marković, koji je uveren da će se fotelje dobro prodati.

- Fotelje ćemo prodati na licitaciji i siguran sam da ćemo svaku fotelju prodati za više novca nego što smo dali kad smo je kupili - istakao je Palma, koji je uveren „da funkcioner­i kada su dugo u fotelji nekada donose pogrešne odluke”. Palmina ideja se nije dopala narodnom poslaniku i predsednik­u Skupštine opštine Surdulica Novici Tončevu.

- To što u Jagodini sednice Skupštine traju tri minuta ne znači da odbornici u 160 opština treba da sede na gajbicama za pivo. Poštujem rezultate koje je Palma ostvario u Jagodini, ali mislim da je ova ideja demagogija i da narod ne treba zabavljati na takav način - kazao je on i dodao:

- Tom logikom bi onda trebalo da prodamo i zgrade opštine, a administra­ciju izmestimo na livadu ili u kokošinjac. Ako prodamo ceo nameštaj u opštini Surdulica, on vredi manje od jedne bruto plate direktora „Vlasinskih hidroelekt­rana”. Zato je bolji predlog da se krene u rezanje troškova svih javnih preduzeća i da se plate izjednače sa prosečnim zaradama državne i lokalne administra­cije - kazao je Tončev za „Alo!” .

Tončev: To je demagogija, ne treba zabavljati narod na takav način

 ??  ?? rije oduševljen
predlogom: rovica Tončev Ne želi fotelju, dovoljna mu je i stoličica: Dragan Marković Palma Ovo je model koji zagovara tokrajinsk­a vlada pokriće popravku gt aparata
Igor Mirović
rije oduševljen predlogom: rovica Tončev Ne želi fotelju, dovoljna mu je i stoličica: Dragan Marković Palma Ovo je model koji zagovara tokrajinsk­a vlada pokriće popravku gt aparata Igor Mirović

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia