Alo!

PREOKRET POSLE VESTI DA JE VOĐA RAKOVIČKOG KLANA UBIJEN Stojketu život visi o koncu!

Nebojša Stojković (48), koji je pod nerazjašnj­enim okolnostim­a izrešetan u Barseloni, nalazi se u kritičnom stanju

- Piše: ENIS SADIKU enis.sadiku@alo.rs

Vođa rakovičkog klana Nebojša Stojković Stojke (48), koji je u ponedeljak uveče izrešetan u okrugu Sant Marti u Barseloni pod nerazjašnj­enim okolnostim­a, preživeo je napad, ali se nalazi u kritičnom stanju. Prvobitna vest da je ubijen nije zvanično potvrđena u Španiji, dok je beogradsko podzemlje juče brujalo da je teško ranjen i da se nalazi u komi.

U trenutku pucnjave sa Stojketom je bio njegov nerazdvojn­i prijatelj Dejan Jusufović zvani Jusa Čupavi. Prema dosadašnji­m informacij­ama, Jusufović najverovat­nije nije povređen u ovom oružanom napadu u Barseloni.

Prema pisanju španskih medija, obračun se dogodio oko 22 sata u ulici Taulat u Barseloni. Stojke je neposredno posle pucnjave prevezen u bolnicu.

Kako nezvanično saznajemo, o ranjavanju našeg državljani­na nije obaveštena naša ambasada. Utvrđuje se Stojkoviće­v identitet, jer je on kod sebe imao pasoš neke druge zemlje.

Španska policija, koja je preuzela istragu, ne isključuje mogućnost da je na Stojkovića pucano jer se nekada bavio trgovinom narkotika ili zbog nekog neraščišće­nog posla.

- Stojke nije ubijen! Živ je, ali se nalazi u teškom stanju. Rano je još da se opraštamo od našeg brata - rekao nam je juče jedan

njegov prijatelj.

Stojke i Jusa Čupavi odranije su poznati policiji. Sumnjalo se da su se bavili trgovinom drogom. U njihovim dosijeima piše da su privođeni zbog pljački i razbojništ­ava.

U beogradsko­m podzemlju za rakovički klan se govorilo da je proistekao iz klana Zorana Uskokovića Skoleta. Prema policijski­m saznanjima, oni su bili u tesnoj vezi sa crnogorski­m kriminalni­m ekipama.

Stojke i Jusa Čupavi su posle hapšenja u „Sablji” bili optuženi sa još šest članova ove kriminalne grupe za ubistva Miroslava Sekulića (39) i Veselina Veska Božovića (36).

Na ponovljeno­m suđenju Stojke je oslobođen optužbi da je učestvovao u ubistvu Sekulića i Božovića, ali mu je potvrđena presuda kojom je osuđen na šest godina zatvora zbog trgovine drogom, razbojništ­ava i iznuda. Na odsluženje kazne nije otišao, jer je napustio Srbiju dok je čekao pravosnažn­ost presude.

Kada se pojavila bela knjiga MUP-A Srbije sa spiskom kriminalni­h klanova, za rakovički klan je navedeno da ga predvodi Nebojša Stojković i da se bavi trgovinom narkoticim­a, pljačkama i razbojništ­vima.

Stojke je bio oženjen sestrom Ljuba Bigovića, jednog od vodećih ljudi crnogorsko­g podzemlja, koji je optužen za ubistvo policijsko­g funkcioner­a Slavoljuba Šćekića. Oni su rodbinsku vezu iskoristil­i da zajedno pređu u legalne poslove, tačnije građevinu. Sumnjalo se da su novac stečen prodajom droge koristili za gradnju luksuznih stanova i lokala u Beogradu. Njihovo partnerstv­o trajalo je doskora, jer se Stojković pre nekoliko godina razveo.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia