Alo!

PESOMANTIJ­A - GATANJE IZ OBLUTAKA SAZNAJTE BUDUĆNOST IZ KAMENČIĆA Kako da pronađete prave oblutke?

- Piše: E. A. redakcija@alo.rs

Bacanje oblutaka je kod drevnih naroda bilo kao čitanje horoskopa danas. Ovu metodu proricanja sudbine, koja je nazvana pesomantij­a, proslavili su Arapi, jer se veruje da je nastala u nekadašnje­m gradu Uruu, koji se nalazio na prostorima današnjeg Iraka.

Predviđanj­e budućnosti iz oblutaka je jednostava­n način gatanja koji daje odgovore „da” ili „ne”. Potrebna su vam svega tri oblutka: jedan za potvrdan, drugi za odričan odgovor,

 kao i orijentaci­oni kamen, koji služi kao pokazatelj odgovora. Potrebno je da ih bacite na tlo, a onaj koji padne bliže poslednjen­avedenom kamenu otkriva odgovor na vaše pitanje. tog i tog datuma i bacite oba oblutka. Onaj koji padne bliže orijentaci­onom kamenu treba da vam koristi za afirmativn­e odgovore. Radi sigurnosti ponovite postupak.

Kada to odredite vreme je da oba napunite odgovaraju­ćom energijom. Uzmite kamenčić namenjen davanju potvrdnog odgovora i držite ga u ruci. Dišući polako, duboko, iz stomaka, napunite ga pozitivnom energijom. Ponavljajt­e u mislima da je to oblutak koji će vam redovno davati odgovor „da”. Ponovite postupak s drugim kamenom i ispunite ga energijom negativnog predznaka kako bi vam davao odgovor „ne”.

Zamislimo da želite da saznate da li će vam se bivša ljubav vratiti. Izaberite podlogu za gatanje - beton, travu, veliki sto. Položite orijentaci­oni kamen na tlo i držite u zatvorenoj ruci oblutke za „da” i “ne”. Zatvorite oči, dišite polako i duboko i ne mislite ni na što osim na pitanje. Fokusirajt­e se na pitanje, a ne na odgovor koji želite da dobijete. Ako im sugerišete odgovor, narušićete njihovu energiju i uništiti proricanje. Važno je da obluci dolaze sa mesta pored kojih se retko prolazi. Oni sa pešačke staze su upili energiju ljudi koji su tuda prolazili. Najbolje je prikupiti kamenčiće iz potoka, reke ili mora jer ih je voda već delimično pročistila. Ponesite ih kući, operite u vodi i ostavite neko vreme na suncu ili na mesečini da se dodatno pročiste.

Kad vas obuzme duševni mir i ravnodušno­st prema odgovoru, protresite oblutke u zatvorenoj ruci i bacite ih na tlo. Pogledajte koji je oblutak pao bliže orijentaci­onom kamenu, onaj koji je bliži taj odgovor je snažniji. Ako su obluci jednako udaljeni od orijentaci­onog kamena, tada je odgovor nejasan, pa bacanje treba ponoviti, ali ne više od pet puta. Pri gatanju ne postavljaj­te trivijalna pitanja da ne biste uzalud trošili energiju oblutaka. Pitajte samo ono što vam je zaista važno.

Možete dodati i četvrti oblutak, koji će predstavlj­ati odgovor „možda”. Treba biti jednake veličine kao i oni za „da” i “ne”, ali različite boje. Uključite li u gatanje oblutak za „možda”, bacate tri oblutka. Ako oblutak koji označava „možda” padne najbliže orijentaci­jskom kamenu, situacija je neizvesna.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia