Alo!

Miha je Ljajića doveo u red!

- Piše: P. VUKOVIĆ predrag.vukovic@alo.rs

O povratku Adema Ljajića u nacionalni tim i dalje se priča, vezista Torina je odličnim partijama u Seriji A ponovo zaslužio poziv selektora Slavoljuba Muslina. Sa Ljajićem, bez dileme, igra bi trebalo da bude brža, efikasnija, naravno, ukoliko bude u planovima selektora da počne mečeve protiv Moldavije i Irske, u subotu u Humskoj, odnosno u utorak u Dablinu.

Muslin je kvalifikac­ije započeo bez Ljajića, pa se postavlja pitanje - šta bi se promenilo u igri „orlova”, koji imaju već ustaljen šablon u dosadašnje­m delu kvalifikac­ija za Mondijal 2018. u Rusiji. Ilija Petković, bivši selektor naše reprezenta­cije, kaže da je ovo šansa za Ljajića da se pokaže još jednom.

- Formacija sama po sebi i nije preterano bitna, unapred je određena. Važnije je ono šta se dešava na terenu. Selektor je doneo odluku da vrati Adema zbog promene njegovog načina i odnosa prema igri. Verovatno za to zasluge ima i njegov trener Siniša Mihajlović, koji ga je u Torinu naučio kako jedan reprezenta­tivac treba da igra i da se ponaša - rekao je Petković za „Alo!”.

Mnogi misle da će igra Srbije sa vezistom „bikova” biti efikasnija, brža.

- Fudbal je sklop neodređeni­h situacija, nekad se igra brže, nekad sporije, igraš kako ti se protivnik postavi. Ne znam da li će Ljajić biti u prvom timu. Bitno je da se rehabilito­vao u reprezenta­ciji. Muslinu ovo znači, jer sada ima igrače sa više profila. Može da kombinuje kako želi, a fudbalerim­a koji su pozvani ili koji će tek dobiti poziv moja poruka je - pokažite se sad. Pokažite da li ste bili nepravedno izostavlje­ni i dokažite da možete tu dugo da se zadržite - kaže on.

Petko izuzetno ceni Ljajićeve kvalitete.

- On je raznovrsta­n, ima dosta ideja, baš onih koje nam trebaju, selektor je osetio da nam to treba. Neće se Muslin naljutiti ako Ljajić bude najbolji, štaviše, biće mu drago... Ide se jednom-dva puta u karijeri na svetsko prvenstvo. Eto Ljajiću divne šanse da se pojavi na smotri najboljih reprezenta­cija sveta u Rusiji - zaključio je Petković.

 ??  ?? Čvrsta disciplina daje rezultat: mihajlović
Čvrsta disciplina daje rezultat: mihajlović

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia